zondag 15 november 2020

Week Spot Kwartet week 46


Het is inmiddels duister geworden in Uffelte en volgens de Buienradar is het voorlopig nog niet droog. Het uitje naar buiten kan wel eens 'wishful thinking' worden? De plannen voor deze inhaalslag zijn gelijk aan de plannen die ik eerder deze week zou hebben voor Soul-xotica. Het 'Week Spot Kwartet', twee afleveringen 'Verrzamelwoede' en de volgende aflevering van 'Rondom 10' over een herinnering uit november 2017 welke opeens weer erg actueel is geworden voor mij. Ik zie mezelf vandaag geen vijf berichten publiceren, maar het is de bedoeling dat ik de komende dagen steeds een aantal doe totdat we weer op schema zijn. Misschien binnenkort ook een 'Singles round-up' want er zijn twee Blauwe Bak-singles binnen plus dat ik junkie gedrag neig te gaan vertonen richting een lokale kringloopwinkel of twee. Met Marktplaats, Ebay, Discogs en Facebook onder de muisknop hoef je in principe niet meer de deur uit voor platen, maar er gaat niets boven het bladeren door een bak singles in een kringloopwinkel. Deze 'kick' heb ik voor het laatst in september gevoeld en dus is het de hoogste tijd! Nu kijk ik over mijn schouder naar de Week Spots uit de afgelopen vier jaar waarbij de eerste ons terug brengt bij 'Rondom 10' van vorige maand.

2016: What's Left To Give-The Whatnauts (1970)
Soms koop ik bewust een plaat in een slechte staat bij een kringloopwinkel om me eraan te herinneren dat ik deze 'beter' moet zien te vinden. Ik ben nu op de platenbeurs in De Singel in Zwolle in oktober 2016 en zie dit kassakoopje liggen. Het hoeft slechts vijfentwintig cent te kosten en dat lijkt dik betaald. De plaat is een racebaan en ik vraag me af waarom deze niet in de Kliko is gegaan. Als ik thuis kom blijkt dat de plaat een zwaar leven achter de rug heeft, maar bovendien erg hard is opgenomen. Als ik naar een 'upgrade' wil kijken, val ik van mijn stoel. 'What's Left To Give' is aanvankelijk uitgegeven als eenzijdig bespeelbare demo. Deze is goed verkrijgbaar. Ik heb echter de 'issue' en die is behoorlijk zeldzaam en gewild. Dit heeft 'Just Can't Leave My Baby' op de b-kant en dat is een populair nummer in de Northern Soul. In nieuwstaat is deze voorbij de honderd euro! Ik ga echter voor de melodieuze kant en, zoals gezegd, deze is goed te genieten ondanks de krasjes en tikken.

2017: Chalk It Up To Experience-The Temprees (1973)
Ik kan me hier nog goed herinneren dat ik een beetje aan het einde van mijn Latijn ben met het vinden van een geschikte Week Spot waarover ik een bericht kan schrijven. Eigenlijk is dit niet de favoriet gebleken wat je zou verwachten van een Week Spot. Het styreen werkt daar evenmin aan mee, hoewel deze nog vrij 'schoon' is in geluid. Snel door met de Week Spot van 2018!

2018: Reachin' Out For Your Love-Tamiko Jones (1975)
Een beetje een gek ding. Het nummer heet oorspronkelijk 'Touch Me Baby' en wordt in 1975 eveneens onder deze titel in Engeland uitgebracht door Contempo. Dat ze het nóg eens willen proberen, is tot zover maar ditmaal wijzigen ze de volledige titel en noemen niet eens het oorspronkelijke 'Touch Me Baby' in de beschrijving. Als je dus niet hebt opgelet in 1976 dan zou je pardoes deze single hebben gekocht, terwijl je 'Touch Me Baby' al een jaar eerder hebt gekocht. Dat is het enige dat raar is want voor de rest is dit een plaatje dat niet te versmaden is en een hele prominente plek in de Blauwe Bak heeft ingenomen.

2019: Can't Control My Emotions-Wendy Alleyne (1974)
Een jaar en een week geleden heb ik The Dynamics als Week Spot en als ik huiswerk doe tot betrekking van het verhaaltje over de plaat, bevind ik me al snel op Discogs en Marktplaats. 'Can't Control My Emotions' spreekt erg tot de verbeelding. Iemand op Ebay biedt een hele exotische persing aan in een minimale conditie voor flink wat geld. Ik ga uiteindelijk toch voor de originele persing van Barbados en deze is voordeliger. Qua geluid is die waarschijnlijk even zwaar afgedraaid als de exoot op Ebay. Zo krijgt de Wendy Alleyne-hobby opeens weer een impuls en is voorlopig ook nog niet ten einde. De plaat die ik van Wendy in augustus heb gekocht zou een 'upgrade' kunnen verdienen want die klinkt niet helemaal fris. En 'Emotions'? Ik ben dolgelukkig met deze redelijk zeldzame single en ben inmiddels gewend geraakt aan de krasjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten