vrijdag 20 november 2020

Singles round-up: november 2


Een Week Spot Kwartet heb ik doorgaans sneller geschreven dan een 'Singles round-up' en als ik bovendien de smaak heb te pakken met dat laatste... Dan maak ik graag de rubriek verder af. Vandaar dat ik nu het tweede deel van de 'Singles round-up' aan jullie ga voorstellen. Ben ik nog vergeten te melden dat we met de Week Spot het 3900e bericht hebben gehad. Nog drie maanden tot het volgende feestje! Laat me nu dan maar meteen van start gaan met de resterende singles uit beide kringloopwinkels.

* Massada- I Never Had A Love Like This Before (NL, Kendari, 1980)
Massada staat met negen man op de foto en dat is inclusief een blazerssectie. Ik moet bekennen dat ik vooral van de eerste platen van Massada hou, later krijgt het niet iets teveel een Santana-tic. En net zoals Devadip neemt de consistentie dan ook al snel af. 'I Never Had A Love Like This Before' is een beetje kleurloze latin pop zoals ook Santana dit in de jaren tachtig op ons los liet. De liefhebber zal er vast niet genoeg van kunnen krijgen, maar ik vind het net een beetje té saai.

* Miami Sound Machine- Bad Boy (NL, Epic, 1985)
Ook het werk van Gloria Estefan en haar Miami Sound Machine staat niet hoog op mijn zoeklijst. Als je het dan toch eens voor vijftig cent tegenkomt? Als de plaat al niet veel soeps is, kun je altijd nog een beejt lopen kwijlen over Gloria op het hoesje en met name het fraaie inkijkje dat ze biedt. Mits je een liefhebber van borsten bent, natuurlijk... Het is de 'remix' van 'Bad Boy' volgens het hoesje, maar volgens mij is dat gewoon de hitversie? Het intro lijk ik niet zo te herkennen of werd deze op de radio er vaak uitgeknipt? Voor de rest is het de plaat zoals ik me die herinner van de jaren tachtig.

* Johnnie Ray- Just Walkin' In The Rain (NL, Philips, 1957)
* Johnnie Ray- When It's Springtime In The Rockies (NL, Philips, 1960)
Zowaar twee oudjes van Johnnie Ray bij de kringloopwinkel! Net als bij Guy Mardel is het ook hier een wonder hoe de plaat heeft overleefd zonder een hoesje. Okay, het fluitje is niet helemaal meer zuiver, maar dat had ik ook niet anders verwacht om eerlijk te zijn. De eerste ken ik uiteraard wel, de tweede is me onbekend en dat is een rustiger nummer met fraaie mondharmonica (welke net als het fluitje zijn beste tijd heeft gehad). Toch lijkt het decennia geleden dat je zomaar twee Johnnie Ray-singles voor vijftig cent elk bij de kringloopwinkel kon treffen en dus hoor je mij niet klagen.

* Rhythm Heritage- Theme From S.W.A.T. (NL, ABC, 1975)
Mijn koptelefoon loopt op dit moment erg te klieren maar voorlopig lijkt het weer een tijdelijk iets te zijn geweest. Kampioens-oorschelpen want ik heb deze sinds 2012 in gebruik. En zo luister ik naar Rhythm Heritage en de soundtrack van de film of serie S.W.A.T. Barry DeVorzon heeft het geschreven en dus wordt het funky. Het is niet onaardig maar gewoon voor in de jaren zeventig-bak.

* Showdown- What's Your Name (NL, Scramble, 1977)
En meteen hebben we het volgende 'zoekplaatje'. De vier mensen op het hoesje ogen een beetje Boney Men bij de credits zie ik ook Roger Cook (van Greenaway/Cook?). Het is best aardige laidback discopop, maar opnieuw weer alleen voor in de jaren zeventig-bak. Iets anders had ik ook nauwelijks verwacht. De b-kant heet 'The Impulse' en is instrumentaal. Snel in de jaren zeventig-bak met het ding!

* Percy Sledge- Silent Night (NL, Atlantic, 1969)
Ach vooruit, het is nu de tijd van het jaar, hoewel ik de plaat beslist beter ben tegengekomen. De a-kant is me veel té zoet, de b-kant heet 'Christmas Wish' en daar horen we Percy zoals ik hem graag mag horen. Een zeer tijdelijke Blauwe Bak-single en in januari terug in de jaren zestig? De b-kant is best lekker in dat geval en het bespaart me het draaien van 'Silent Night' in 'The Vinyl Countdown'. Een win-win-situatie als je het mij vraagt?

* Tab Smith- Because Of You (US, Checker, 1959)
Kan het nog exotischer dan Duane Eddy op Jamie? Jazeker, een oude Checker uit de jaren vijftig. Ook al is het helaas geen Etta James of andere leuke rhythm & blues maar saxofonist Tab Smith met twee sfeervolle instrumentaaltjes. Hij neemt 'Because Of You' in 1951 als debuut op voor het United-label. Voordat dit label in 1957 bankroet gaat, heft de eigenaar het op en blijft eigenaar van de opnames. Toch is het vooral het productieteam bij Checker dat Smith aanspoort om een nieuwe opname te maken van 'Because Of You'. Ik geef een lichte voorkeur aan 'Nearness Of You' op de b-kant, maar sfeervol genoeg voor op een zondagavond.

* Sweet People- Et Les Oiseaux Chantaient (NL, Polydor, 1978)
En dan tenslotte de plaat die ik al eens eerder aan de kant heb gegooid, maar nee.. we doen het niet! Nu is het de eerste plaat die ik bij 'De Kring' uit de bak haal en jawel... we gaan ervoor! Hoogtepunt is als de koekoek aan zijn solo begint. Dan is de plaat bijna afgelopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten