dinsdag 24 december 2019

Week Spot: Combo Juveniles



Het is traditie dat de hoogst genoteerde plaat in de Blauwe Bak Top 100 (en welke nog geen Week Spot is geweest) automatisch de Week Spot is in de laatste week van het jaar. Ik kan alvast verklappen dat de top vijf bestaat uit platen die de Week Spot zijn geweest. Dan blijft nu nog maar één plaat over die niet Week Spot is geweest hoewel de groep al wel eens in de schijnwerpers heeft gestaan. Daarvan weet ik niet zeker of het een Week Spot is geweest en ik ben op dit moment ook té haastig om dat te controleren. De nummer zes is een Week Spot voor een artiest en groep die nog niet aan bod zijn geweest en dat heeft een reden. Ook de reden waarom deze Week Spot beduidend korter is dan andere afleveringen. De Week Spot is voor 'Never Leave Me Lonely' van Combo Juveniles uit 1974.

Ik tref de single bij mijn eerste bezoek aan de platenwinkel in Dwingeloo. De vraagprijs is fors in vergelijking met enkele andere singles in de partij en toch wekt het mijn belangstelling. Ik heb een single van Names & Faces op het Uncle-label en de huidige interesse voor Carib-soul moet ik de gok wagen voor vier euro. Uiteindelijk krijg ik nog een fraaie korting vanwege de afname en eenmaal thuis ben ik de prijs alweer vergeten. De plaat is niet zomaar ongedocumenteerd! Ik heb hem zelf toegevoegd aan 45cat maar verder is bitter weinig bekend over deze specifieke plaat van Combo Juveniles. Als ik ga zoeken op de naam van de zanger schiet het nog steeds niet echt op. Op het label van de Week Spot wordt hij Godwin Gramms genoemd. ,,Bedoelt u misschien Godwin Grams?", bemoeit Google zich ermee. Als ik dat accepteer kom ik dichtbij huis uit. Op het Youtube-kanaal van singlehoesjes.nl staat 'Ivette My Love' van Godwin Grams. Ik ben ook al een spelling tegengekomen als Goldwin Grams en hij heeft in de loop der jaren met meerdere groepen gewerkt. Het Uncle-label is afkomstig uit Suriname en automatisch denk je dan aan een Surinaamse zanger. Heeft een Surinamer het recht om een loflied te zingen over Aruba? Godwin zingt dit namelijk op Youtube.

Hoewel 'Stir It Up' van Names & Faces nog aan het groeien is, sluit ik 'Never Leave Me Lonely' meteen in mijn hart. Het is de fraaie begeleiding met orgel en trompet in combinatie met Godwin's prachtige stem. Dit past helemaal in de spouge-hobby. Ik betaal doorgaans geen wereldprijzen voor platen op het Uncle-label maar het is voor mij de vier euro dubbel en dwars waard geweest. De plaat is zo slecht gedocumenteerd dat die nog wel eens zeldzamer kan zijn dan dat ik eerst in de gaten heb. Wat de reden van de eigenaar is geweest, zullen we nooit weten. Zelfs 'Love Really Changed Me' van Spooky Tooth in de Nederlandse fotohoes is nog goedkoper en om nog maar te zwijgen van 'Break Out' van Mitch Ryder & The Detroit Wheels. Ik ben nog niet toe gekomen aan het schrijven van de berichten van de top twintig en weet niet of ik daar tijd voor ga vinden. In het uiterste geval krijgen jullie donderdag en vrijdag de top twintig. Zaterdagavond trap ik om tien uur af met de Top 100 en de onderste vijftig op Wolfman Radio. Jullie zijn uiteraard van harte welkom!

Rest mij nu nog jullie allemaal een fijne kerst toe te wensen en tot donderdag of vrijdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten