vrijdag 13 december 2019

Eretitel: 'Walking In The Rain'



Er is een tijd, nog niet zo lang geleden, dat het praktisch het eerste is als ik de computer aan zet: De weerberichten kijken. Nu doe ik dat nog altijd wel drie tot vier keer per week maar toch kun je je dan verkijken op de situatie. Ik meen me van eerder deze week te herinneren dat er kou is voorspeld voor deze dagen. Ik ga dusdanig van het feit uit dat ik vanmorgen nog eens heb gekeken naar de windrichting maar daarbij niet heb opgelet qua buienactiviteit en windrichting. Met als gevolg dat ik vanmiddag door de regen wandel en fiets met een flinke hoop post. Wat wel is uitgekomen is de wind: Ik heb beide keren wind in de rug want de wind draait gedurende de middag van oost naar west. Het zou morgen iets droger zijn? Toch straks maar even kijken. Niet dat het veel verschil uitmaakt want ik ben vast de hele dag aan het bezorgen. We hebben zoveel werk op het moment! Ik weet niet hoe het op het moment is gesteld met de regen, maar ik trek straks mijn jas aan en ga driemaal in de regen wandelen. Sterker nog: Ik ga het nu doen! De 'Eretitel' is vandaag 'Walking In The Rain'.

3. Flash & The Pan (1977)
'Cloud Nine' van een paar weken geleden is de eerste 'Eretitel' met een titel uit de 'Summer Spirit Of...'. Een radio-collega presenteert op de eerste dag van de herfst de vijf grootste zomerhits. Hoewel? Ik associeer niet alle vijf met de zomer en dus vraag ik haar hoe ze tot de lijst is gekomen. 'Rolling Stone' is het antwoord en dus is er sprake van een Amerikaanse lijst. Omdat ik voor een Engels station werk, ben ik plots geïnteresseerd in het samenstellen van top 100-lijsten van de zomerhits uit een bepaald jaar. Ik heb de collectie compleet van 1963 tot en met afgelopen zomer en heb afgelopen jaar voor de tweede maal een serie gedaan. Volgend jaar zal wel de laatste worden want veel lijsten uit de nieuwe eeuw zijn nauwelijks interessant. Dat zijn de lijsten uit eerdere jaren wel. Flash & The Pan heeft overigens niets met de 'Summer Spirit Of' te maken, hoewel ik de plaat vorig jaar zomer wel voor het eerst heb gehoord. Beetje bizar omdat ik het al ruim twintig jaar op single heb. Het is in Nederland de b-kant van 'Hey St.Peter'. Het is vandaag de hekkensluiter.

2. Modern Romance (1983)
De tweede 'Summer Spirit Of...' is 1983 en daarbij kom ik dit nummer van Modern Romance tegen in de lijst. Hoewel? Dat vermoeden heb ik. Ik zie dat ik zowel de 7"- als de 12"-versie heb gedownload en zou niet weten waarom ik anders de lange versie had gedaan? Om mijn geheugen op te frissen ga ik voor de korte single-versie en, warempel, dat is een nummer dat heel vaak door mijn hoofd speelt maar waar ik nooit van weet te herinneren wie of wat het moet zijn. Grote kans dat ik deze volgende week een rentree laat maken in 'Afterglow'. Modern Romance zou bijna op 1 komen als ik besluit toch nog even naar het 'oudje' te luisteren. De rest is geschiedenis.

1. The Ronettes (1967)
In de zomer van 2014 ben ik bij Diskid in Zwolle en deze heeft de Nederlandse single achter de toonbank hangen. Vraagprijs: Vijfennegentig euro. Ik word erg hebberig maar heb net al een flink pak singles gekocht en ben niet zó verzamelaar dat ik het geld zou betalen voor deze single. In de zomer van 2015 doe ik een 'Laid(back) Night Show' waarin The Ronettes voor komt met dit nummer en een luisteraar neemt deze show op. Vandaar dat ik het nog geregeld hoor (het was een erg geslaagde show!) en ademt het voor mij 'de zomer van 2015' en met name de eerste vakantie in Sleen. Ik zou eerst de plaat nonchalant op drie zetten en Modern Romance laten schitteren maar dan moet ik toch even luisteren naar The Ronettes. Bij het intro is het al mis: Dit is voor mij de meest ultieme 'Walking In The Rain'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten