maandag 10 april 2017

Wel gelegen



En zo lig je twee berichten achter op schema? Niet gek met dat mooie weer, vast veel gefietst? Nee! Als ik zaterdagmiddag op de kilometerteller kijk, staat deze op 6963. Zevenendertig kilometer is 'peanuts' en dat moet ik morgenmiddag wel kunnen doen! Aan de andere kant: Bij aanschaf van de fiets heb ik de teller op nul laten zetten en deze stond op 536 kilometer. Zaterdagmiddag heeft de fiets uiteindelijk al 7500 kilometer gedaan in de zes-en-een-half jaar van haar bestaan. Overigens is van het fietsen op zondagmiddag niets terecht gekomen en na vanmiddag zit het nog steeds niet op de zevenduizend. Tóch een berichtje over de Pioneer. Afgelopen zaterdag heb ik haar precies een jaar in mijn bezit.

Het afgelopen weekend heeft vooral in het teken gestaan van het wandelen. Dat begint op vrijdagmiddag. Omdat ik dinsdag heb gewerkt, heb ik vrijdag vrij. Ik heb enkele boodschapjes in Havelte en heb tegelijk een beetje behoefte aan muziek in mijn oren. Zo ga ik lopend van huis met de stofvrij gemaakte mp3-speler. Eerst gaat het vrij rechtstreeks naar de Albert Heijn in Havelte. Ik heb brood nodig voor morgen en dus moest ik de heenweg maar binnendoor gaan. Terug maakt het opeens niets meer uit. Ik wil via de brink naar het Uffelter Binnenveld, maar verander plots van koers. Ik ga juist helemaal het noorden in, dwars door Havelte, en kom uit op het Holtingerveld. Daar ga ik 'dwalen': Op een zeker moment loop ik zelfs een rondje. Om acht uur stap ik mijn huis binnen, moe maar voldaan! Helaas heb ik mijn fototoestel weer thuis laten liggen. Ik moet zeker weer eens terug met dat apparaat in de tas. Een omgeving welke ik maar moeilijk onder woorden kan brengen.

Zaterdag loop ik post in Steenwijk. Dat is al een paar weken geleden afgesproken waardoor ik reeds heb aangekondigd dat ik zaterdagmiddag niet 'Do The 45' kan doen. Deze show breng ik op zaterdagavond in plaats van 'The Vinyl Countdown'. Dan komt de zondag. De dag heeft me bijna een week toe gelachen vanaf de site van Buienradar. In het begin probeer ik niet té vroeg te juichen. Achttien graden? Wees maar tevreden met dertien... Maar, hoe dichter bij het komt, hoe zekerder het wordt. Zelfs op zaterdagavond ziet het er geweldig uit. Ik neem me dus voor om morgenmiddag eens lekker te fietsen. Toch moet ik ook nodig naar de supermarkt. De twee combineren is geen optie omdat ik koelkast-spul ga halen. Ik besluit dan eerst naar de winkel te fietsen, het spul thuis te brengen en dan opnieuw te gaan fietsen. Hoewel? Terug uit Havelte merk ik de wind. Het is de soort van wind waarvan het zweet je uitbreekt als je gaat proberen er tegenin te fietsen. Opeens heb ik geen zin meer in een fietstocht en parkeer de Pioneer in de schuur. Later die middag loop ik een blokje om van ongeveer een uur. Verder breng ik de dag door op mijn terrasje. De armen hebben al een voorzichtig kleurtje. De korte broek vind ik té voorbarig, ook al had het waarschijnlijk wél gekund. Ach, er komen vast meer zonnige dagen achtereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten