donderdag 2 maart 2017

Donderdagplate: Zeven jaren lang



Het plaatje is aan bod gekomen in de eerste 'Donderdagplate' in 2011 en vanavond mag het fungeren als een soort 'hoesbui'. Ik heb bewust na het 'Week Spot kwartet' gekozen voor de 'Eretitel' als 'snelle' rubriek voor de donderdagavond. Nu heb ik ook weer een show van 2,5 uur erop zitten en begin steeds meer te verlangen naar mijn dekbedje. Vanavond dus geen uitgebreide geschiedschrijving bij de plaat, want Cuby & The Blizzards is immers vaker van de partij geweest. Nee, laat me vandaag even kort stil staan bij de datum. Op 2 maart 2010 schrijf ik op de Nokia N95 mijn eerste bericht voor Soul-xotica. Ik heb een paar weken ervoor, op Nieuwjaarsdag, in 'T Pandje gedraaid en de singles staan nog altijd in gelid in de huiskamer. Ik blader geregeld door de selectie en het luistert menig ontbijt op. Als ik dan op een ochtend weer 'Who Do You Love' van Juicy Lucy heb gedraaid, begint het te kriebelen. SoulteXt is dan al helemaal verdwenen en ik heb nog een paar keer een opzetje gemaakt voor een nieuw blog. In de zomer van 2009 start ik met een kort levend blog op Blogger en al gauw ontdek ik dat dit hét weblog is waar ik kan doen wat ik wil doen.

Toch is dat blog ook alweer dood gebloed als ik op 2 maart 2010 het eerste bericht publiceer op Soul-xotica. Bij SoulteXt heb ik op een zeker moment de discipline om dagelijks te publiceren, maar KPN is het niet me eens als het aankomt op het internetgebruik met de telefoon en dit veroorzaakt dat ik enige tijd niet kan internetten. Dat is natuurlijk funest voor SoulteXt. Kort daarop ontdek ik de muziekfora en al gauw ben ik het blog helemaal vergeten. In maart 2010 heb ik eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen. In het begin 'rommelt' het ook maar wat aan totdat ik op 12 april me voorneem om dagelijks te publiceren. Met ingang van 2011 is het zelfs een sport geworden om aan het einde van het jaar precies op het aantal dagen uit te komen qua blogberichten. Sla ik een dag over, wordt er later eens dubbel gepubliceerd. Vakanties worden ook later ingehaald. Soms ben ik hard voor mezelf, maar kan met trots terug kijken op 'complete' jaargangen van 2011 tot en met 2016. Dat ik niet van plan ben om het anders te doen in 2017 zal geen verrassing heten. Ik vier het zevenjarig jubileum dan ook met geen veranderingen. 'Never change a winning team?'.

Morgen ga ik over tot de orde van de dag en dat betekent de presentatie van de kersverse Week Spot van deze week. De 'Weekplate' gaat in 2018 vast een vervolg krijgen, maar nu is het weer fijn om terug te gaan naar de 'normale' berichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten