vrijdag 28 december 2012

gemengd dubbel


Ik sta niet snel met de mond vol tanden en al helemaal niet op Soul-xotica. Tóch zijn er van die dagen. Vandaag moet ik iemand in het zonnetje zetten die ons heeft verlaten. Ik heb zojuist het archief van Soul-xotica doorgespit, maar ik wist het al, ze had op 12 april een bericht met uitvoerige biografie. In de oertijd van Soul-xotica was ze één van de allereerste 'hoesbuien', de 'goedmakertjes' als ik eens geen tijd of inspiratie had. Ten tweede is er vandaag een single binnen gekomen die binnenkort nog wel Week Spot gaat worden, maar waar ik in oktober nog uitgebreid over heb geschreven. Een oud bericht opwarmen, doe ik niet aan en dezelfde biografie herkauwen is evenmin een optie. Dus worden het vandaag 'kliekjes'. En heb ik nog twee korte dingetjes die ik wel met jullie wil delen. Zet de magnetron maar aan!

Vanmiddag had ik tweemaal bezoek van de post. De eerste zending is een pakketje uit Texas, dat ondanks de kerstperiode maar mooi even binnen 9 dagen is overgekomen! Later krijg ik een mysterieuze envelop. 'Aan de directie van Soul-xotica'. Gezien die directeur al zeven jaar met vakantie is en zijn bakje van ingekomen post uitpuilt, ben ik zo brutaal geweest om erin te kijken. En jawel! Kerst en nieuwjaarsgroeten van de directie van Singlehoesjes.nl en voltallig personeel. Via deze weg neem ik een diepe buiging naar de hofleverancier van Soul-xotica en beantwoord het maar meteen met een sigaar uit eigen doos. 'Safe And Sound' is één van de drie hoesjes van Fontella Bass die Peter in de aanbieding heeft. Fontella Bass is namelijk tweede kerstdag overleden. De zangeres werd vooral bekend door 'Rescue Me', volgens sommigen het beste Aretha Franklin-nummer dat niet werd uitgevoerd door Aretha Franklin. 'Rescue Me' is al jaren een favoriet en nadat ik een wat krakkemikkige Old Gold op de kop had getikt, vond ik in april een fraaie uitvoering van de originele Chess voor weinig. Vanuit Engeland en dus géén fotohoes, maar dat mag de pret niet drukken!

Het pakketje uit Texas bevat een single van Joyce Kennedy. Nadat ik bericht had ontvangen van de waterleiding dat ik nog geld terug kreeg (de vorige bewoners van mijn huis waren met z'n tweeën, dus vandaar dat ik té hoog werd ingeschat), besloot ik mezelf te 'trakteren'. Nee, er is geen tientallen euro's in verdwenen, de felbegeerde heruitgaven van The Tan Geers en Yvonne Baker laten nog even op zich wachten, ditmaal ben ik 'boodschappen' gaan doen op de Amerikaanse Ebay. 'I'm A Good Girl' blijkt inderdaad een brug te ver, John Manship heeft een exemplaar in de aanbieding voor 150 pond. Maar ook de overige Blue Rock-singles van Kennedy zijn aan de prijs. Mijn exemplaar van 'Does Anybody Love Me' wordt omschreven als een 'filler'. De handelaar doet niet aan VG- mits het een bijzondere plaat is en na beluisteren van de soundfile ben ik vlug bereid. Tot zover ik kon oordelen een 'schoon' geluid, maar wel heel veel krasjes. Hij is morgen in Do The 45 te horen, dus oordeel zelf, maar ik vind hem heel keurig. De eigenlijke a-kant, het atmosferische 'Hifi Albums And Me', is er duidelijk minder aan toe, maar wie net als mij getrainde oren heeft, kan het nog steeds waarderen. Nu Joyce Kennedy geen last heeft gehad van de kerstdrukte kan ook The Debonaires nog wel eens dichter bij Nijeveen zijn dan bij de afzender in Ohio. We wachten af...

Soul-xotica is jaren lang geschreven op een telefoon, een Nokia N95. Het eerste goede nieuws is dat ik gisteren eindelijk die Samsung-surfplank heb verkocht, ten tweede heb ik op Marktplaats een aantal splinternieuwe Nokia N95's zien staan. Gezien het abonnement dat ik heb verlengd ook een beetje internet in houdt, begint het toch weer te jeuken. Gaan we toch weer een N95 kopen? Voor de camera is het ideaal en ik zou in geval van nood ook weer eens een uurtje kunnen gaan zitten en zo'n kattebel schrijven. Ik ben er nog niet over uit, maar de mogelijkheid bestaat!

Morgen en zondag volgen de ontknoping van de Blauwe Bak Top 100. Ik moet de podcast nog opnemen, maar die is per zondag beschikbaar. Dat is beloofd! En vergeet niet morgenmiddag om twee uur af te stemmen op wolfmanradio voor een uurtje krassen en tikken en de lekkerste soulmuziek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten