maandag 8 augustus 2011

telefoontoppertje #14: de Nökia himself!


Er is er een jarig, hoera hoerb, dat kun je wel zien dat is hij (wijst naar 1 toets)! De bloggende homecomputer, de toetsenloze wekkerradio, de fotocamera die je kan bellen, ofwel onze bloedeigen Nokia N95 is vandaag jarig. 080808, dat is toeval... Drie jaar geleden zei de verkoper van Bel Company: ,,Als de twee jaar voorbij zijn, heb je nog steeds een toestel dat prima mee kan". Hij had gelijk wat de applicaties betreft, maar dat-ie nou zo in de rui moest gaan?

Ik moest beter weten. SNS Bank hield me al jaren aan het lijntje wat betreft verruiming van mijn kredietlimiet. En dus probeer ik het de 6e augustus nog maar eens. De vakantie was onbetaalbaar geweest, maar ook kostbaar. Diep van binnen wil ik dit weekend nog naar Lokeren. De bank schudt van nee. Dan ontstaat een nieuw plan. Net zo'n Nokia als Rudy en dan thuis internetten.

KPN heeft een levertijd van 2 weken, Phone House blieft 70 euro bijbetaling, maar Bel Company heeft hem op voorraad en geeft hem 'gratis' weg bij een tweejarig Hi-abonnement. Een uur later op vrijdag 8 augustus 2008 bekijk ik 'White Unicorn' van Wolfmother op Youtube.

O, wat was ik in den beginne hip! Internet op de telefoon, in augustus 2008 nog geen gemeengoed! Wél voor een yup met een Mercedes, maar voor een langharige werkzaam in de kunststofindustrie was dat niet. Ik vermaakte me op en top totdat Hi mijn internetverkeer weer plat legde. De mp3-jukebox raakte goed gevuld, ik keek soms drie uren continu Youtube-filmpjes, maakte zelf tientallen homevideo's en schreef een blog: SoulteXt. De enige volger daarvan was Stefan en die is mee verhuisd naar Soul-xotica.

Vorig jaar kwam het SIM-only abonnement ter sprake. Laks als ik ben, sluit ik die pas in januari af. Lang zal die leven? Nou, in ieder geval nog 5 maanden. Ik kan de Blackberry ruiken!

Dé soundtrack uit de jukebox is 'White Unicorn' van Wolfmother...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten