donderdag 11 augustus 2011

Almost 20 Years Ago Today: 475-481


Dit kon zomaar eens de laatste 'Almost' zijn. Gisteren is mijn wereld ingestort. Wat half januari een hele mooie 'deal' leek, blijkt één grote sof waar ik ben ingetuind. De fietsvakantie is al van de baan. We blijven thuis en dus pak ik na vandaag weer 20YAT op. Ofwel, ik hou de datums aan. Hoe ingrijpend mijn toekomst en die van Soul-xotica gaat worden, valt nog te bezien. Ik heb een heel rigoreus idee...

Ik maak sowieso Denemarken even af. Op twee na zijn dat niet meteen de kroonjuwelen uit mijn verzameling. Eentje daarvan verdient extra aandacht: Niet de Amerikaanse, maar de Nederlandse Epic in oranje, één van de eerste in zijn soort. De fotohoes is hij verloren en zo ligt die in een neutraal hoesje bij de Køb Og Saelg in Skarrild te verstoffen.

The Beavers, dé toonaangevende beatgroep van Nova Scotia, bedenkt eind 1964 een nieuwe 'gimmick'. Ze gaan The Great Scots heten, dragen kilts en 'switchen' van rhythm and blues naar een Brits geluid. Eén van de drie singles op het Epic-label, 'Don't Want Your Love', had zo bij Lennon en McCartney uit de koker kunnen komen. Internationaal succes blijft evenwel uit. In 1966 vestigt de groep zich in Canada.

Voor een nieuw label maken ze nog een paar singles, waarvan eentje onder een alter ego. Dit omdat enkele stations weigeren om aandacht te besteden aan The Great Scots, zonder heldere reden overigens. Het zet geen zoden aan de dijk en tijdens de opnames van de eerste langspeler, valt de groep uit elkaar. Die elpee verschijnt pas in de nieuwe eeuw als compilatie van de singles met de vier opgenomen tracks. De leden leven nog en komen nog geregeld samen.

475 Sensation-Motors
Denemarken blijkt een echt Motors-land. Ik koop in 1990 de cassette en drie jaar later het vinyl van 'Approved By', het album van The Motors met 'Airport'. 'Sensation' was in 1978 de opvolger van die hit.
476 Like A Fool-Robin Gibb
Eén van de laatste van Robin, deze is uit 1985. Natuurlijk alleen maar om de collectie volledig te maken.
477 Ramona-Blue Diamonds
In het Duits.
478 You'd Better Get Used To Missing Her-Symbols
Engelse groep, geen hit. Dit is de Zweedse Polar, maar heb hem ook op een betere Nederlandse President.
479 Dancing With The Captain-Paul Nicholas
Weinig interessante disco uit 1976.
480 Don't Want Your Love-Great Scots
481 I Love You Baby-Paul Anka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten