zaterdag 20 augustus 2011

20 Years Ago Today: 488-491


'History repeating'? Net zoals ik een paar maanden geleden op zondag vroeg uit de veren was ten bate van een wandeling, breekt ook nu een onweer los. Dan toch maar niet? Dwalen... Dat kon ik in 1991 erg goed! In het wilde weg fietsen. Op maandag 20 augustus huurde ik samen met mijn ouders fietsen in Dwingeloo. Terwijl zij een uitgestippelde route fietsten, ging ik op de dolle roes naar Havelte. Omdat ik nu in de buurt woon en nog flarden van die dag weet, kan ik zeggen dat het niet opschoot! Er dreef die dag een melancholie boven en niet zonder reden...

Morgenmiddag boeken halen, zo ging dat toen nog, en de rest van de week introductie. Het KMBO. Een verkorte MBO-opleiding van twee jaar. Zelfstandig werken. Prachtig! In je eigen tempo werken. Kan ik dat wel? We zullen zien. De nieuwe start voelt eens te meer een nieuwe start. Met plezier 'trek' ik de vier jaar LEAO 'uit', als de winterjas in mei voordat ik deze in de kliko begraaf.

Ik ben zeker niet de enige uit mijn examenklas die aan de nieuwe opleiding begint, maar wie anders? Ik twijfel aan Simone De Boer, die al vanaf de kleuterschool bij me in de klas zit. Renate Serra ging in de derde klas van de LEAO naar een andere groep. Zucht. Renate. Ik werd op een morgen in 1996 wakker met een beeld van een hele mooie vrouw. Ik geloof nog steeds dat het Renate was.

Opvallend is ook het aantal leerlingen uit Harlingen en omgeving. In dat kader mag ik Anja Feenstra niet vergeten, maar die komen we nog tegen. Verder is het vóóral Diana. Had ik het zolang uitgehouden op het KMBO als zij er niet was geweest?

Blinde Epke heb ik vannacht nog een vriendschapsverzoek via Facebook gestuurd. Buiten Anita Steenbergen is Epke de enige uit die tijd die ik op Facebook heb gevonden. Toch nog eens mijn Schoolbank-account activeren?

Kort over de singles: Het fotomodel is mijn favoriete Earring-single uit de jaren zeventig. Hij kostte me vijf gulden op dinsdag, woensdag kocht ik de overige drie samen voor een knaak. Nummer 491 is een dubbel getal en behoort eveneens toe aan een bonus bij 492. Big Three was in juli te gast ('Venus met de banjo') en Springwater een jaar eerder ('hoe zou het zijn met Diana?').

488 She Flies On Strange Wings-Golden Earring
489 Hey Na, I Think I Love You-Anthony Parker
490 Move A Little Closer-Springwater
491 Banjo Song-Big Three

Geen opmerkingen:

Een reactie posten