woensdag 17 augustus 2011

20 Years Ago Today: 482-487


De meeste drukte van 20 Years Ago Today is bijna voorbij. Ook al gaat het plan in vervulling om de eerste week van september te gaan fietsen, dan red ik het nog steeds met deze serie. Elk nadeel hep ze voordeel, om die Spaanse filosoof te citeren, en zo kan ik volgende week nog uitgebreid stil staan bij de aanvang van het KMBO. Blinde Epke, maar bovenal Diana! Ze was hier vorig jaar al eens te gast. Op zaterdag 17 augustus 1991 zijn we net twee dagen thuis.

Mijn terugkomst bij Sunrise wordt gevierd met een té dure single. 482 is in een matige staat en neutrale hoes. Die zou nóóit vijf gulden mogen hebben opgebracht! 's Middags ga ik met mijn ouders naar Heerenveen en koop zes singles bij de boedelhal aan de Gedempte Molenwijk. Telfout? Nee, 'This Is My House' van The Moody Blues koop ik dubbel, nu in neutrale hoes. Die verkoop ik over twee jaar voor twintig gulden. Ook een hoop geld!

Schoonheid kan soms tegenwerken. Michael Nesmith werd vanwege zijn knappe kop aangenomen bij The Monkees. Hij mocht niet spelen, ook al had hij meer talent dan de studiomusici. Alex Chilton moest bubblegum zingen bij The Box Tops, zijn échte talent kon hij kwijt in Big Star. En dan hebben we Andy Fairweather-Low.

Die vulde in 1968 het gat dat was gevallen, nu Herman's Hermits zich echt op de Amerikaanse markt had gestort. 'Gin House Blues', 'High In The Sky' en 'Bend Me Shape Me' waren grote hits in Engeland voor Amen Corner. 'Half As Nice' stond zelfs op één! Na het uiteenvallen, wilde Fairweather-Low zijn eigen muziek maken. Met 'Natural Sinner' heeft hij in 1970 een continentaal hitje. Daarna wordt Andy een 'musicians' musician'. Enorm gewaardeerd door vakbroeders die hem als begeleider mee nemen op tournee, maar grotendeels onbekend bij het publiek.

482 See Me Feel Me-The Who
483 Maladie D'Amour-Nina & Frederik
484 Let The Sun Shine In-Marva Hodge & The Moody Sec
485 A Certain Misunderstanding-David Garrick
486 Don't Go Out Into The Rain-David Garrick
487 Natural Sinner-Fair Weather

Geen opmerkingen:

Een reactie posten