donderdag 4 augustus 2011

Almost 20 Years Ago Today: 458-464


Ik was gisteren nog vergeten te vertellen dat de Deense EMI geregeld erg creatief was met haar labels. Platen die in de rest van de wereld op Columbia verschenen, konden in Denemarken als Parlophone of HMV worden uitgebracht. Vandaag hebben we er zo eentje. Louis Armstrong stond onder contract bij Kapp. In Nederland werd dat label door Negram gedaan, hoewel deze als Artone verscheen. In Denemarken werd het een Stateside. Voor de meesten abracadabra, maar ook voor een kenner ontbreekt de logica.

Brande was een stadje van het formaat Steenwijk. Op twaalf kilometer de dichtst bijzijnde grotere plaats bij Skarrild. Met mijn ouders bezoek ik Brande op een druilerige maandagmiddag. Het antiekzaakje waar ik in 1990 'Six O'Clock' vond, opent pas woensdag of donderdag zijn deuren weer. Ik vind nog wel een andere nering. Tussen de elpees staan BZN en The Cats. Die waren hier ook erg in trek...

458 We're On Our Way-Chris Hodge
Denemarken had geen hitlijst, toch moeten er dermate veel exemplaren van Chris Hodge zijn verkocht. Je komt hem daar op iedere straathoek tegen. Vaak in de Amerikaanse uitdossing met het glossy gladde hoesje. Ik koester mijn Deense persing in het zachte hoesje!
459 Lulu-Oliver Onions
Waarschuwing: 'Sandokan' is leuk als 'novelty', maar het is niet zonder reden dat latere singles flopten!
460 Which Way You Goin' Billy-Poppy Family
De opvolger koop ik pas over twintig jaar. Niet verder vertellen. Ik ben stiekem heel erg verliefd op de stem van Susan Jacks.
461 A Man Without Love-Engelbert Humperdinck
Je verdiende loon, heer Engelbert!
462 What A Wonderful World-Louis Armstrong
Er is een tijd geweest dat iedere keer als ik een nieuwe naald kocht als eerste deze single draaide. Met name die kreuntjes tussendoor... Geweldig!
463 The Last Waltz-Engelbert Stumper-dinck
Natuurlijk moesten de kronen op...
464 Soley Soley-Middle Of The Road
Gewoon de Duitse zoals die ook in Nederland werd verkocht. In de volgende serie (of 1 daarna) een hele zeldzame single die in Nederland werd geperst, maar in Denemarken werd verkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten