maandag 1 augustus 2011

Leiden ontzettend tot last


Ik zou de radiomarathon onmogelijk een nood kunnen noemen, toch volgde er een deugd op in de vorm van ruim 24 uur Leiden. Ik had met Willemijn, die dus in Leiden woont, afgesproken om gedrieën met Albert uit eten te gaan en daarna het nachtleven onveilig te maken. Willemijn wilde echter eerst naar De WW, de 'hangout' van haar vriend Fabrizio, en na een paar Leffes was haar etenslust vertrokken. Albert en ik tafelden vervolgens verrukkelijk in een Indisch restaurant. Willemijn had in De WW geopperd om naar een dansfestijn te gaan.

Daar gingen Albert en ik dan ook naar toe, maar toen was er paniek bij mij. Ik had mijn telefoon bij Willemijn gelaten, er stond zo'n duizend man op een plein en ze nam niet op. Toch nog maar even in De WW kijken. Gelukkig! Daar zat ze. 'High' van de Leffe, met flinke dubbele tong, maar even lief en aaibaar als anders. Ze wil nog naar een nieuw geopend café, als Albert en Fabrizio al naar huis zijn. Gelukkig zijn we het wel eens dat de naam niet kan: BOB, Brothers Of Beer.

Het blijkt ook een hele foute tent. Een hardrockkroeg, maar geen Steppenwolf of AC/DC, maar lompe deathmetal. Na een drankje hebben we het bekeken. Om half één zijn we thuis. Het is Willemijn te vroeg en dus speelt ze nog 2 uren de deejay en val ik letterlijk in slaap met The Coral.

Ik heb tien uren continu liggen ronken. Ik heb niet eens gemerkt dat Willemijn een wasje heeft gedraaid! Na een paar koppen koffie wil zij het liefste thuis blijven. We spreken af dat ik om zeven uur bij haar de tassen kom halen. Ik zal aanvankelijk de Leidse Loper doen, een toeristische wandelingen, maar de handwijzers zijn zo onduidelijk dat ik het alras opgeef. In de zijstraat van een winkelstraat, het is koopzondag, ontwaar ik Plato waar ik 22 singles koop waaronder Gene Pitney. Na een broodje bij Subway kom ik haast per ongeluk op een erg mooi stukje Leidse Loper. En dan overvalt me het vakantiegevoel. Ik haal twee bolletjes (citroenyoghurt en stroopwafel) bij de IJsmeisjes aan het Noordeinde en een ijsthee bij de WW. Willemijn heeft intussen gebeld en wil uit eten met mij. Dat doen we bij de Argentijn. Ons toetje halen we bij ijssalon Soetenso. De prijs is even slikken. Twee bolletjes (bramen en tropisch fruit) met een toef slagroom voor € 5,50! Om negen uur stap ik weer op de trein. Het was onvergetelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten