vrijdag 5 augustus 2011

retour afzender


Op woensdag 18 mei jongstleden publiceerde ik 'Alternatief voor schaapjes tellen'. Hierin verhaalde ik van een fietstocht over Rouveen, omdat ik van de spanning niet kon slapen. Ik schreef toen ondermeer over 'Together' van Apollo's Wing. Samen met de fotokaart in zwartwit voor 75 cent bij De Groene Cirkel in Rouveen. Daags na de aankoop plaatste ik een oproep op Golden Beat Years.

Ik hoopte op reactie van Karel Siebers, stichter van nldiscografie.nl, maar de vraag om info omtrent Apollo's Wing bleef onbeantwoord.

Afgelopen maandag schreef ik een soortgelijk bericht, maar nu over Kids, waarvan ik in Leiden 'Polk Salad Annie' kocht. Binnen een etmaal wist ik alles over Kids. Toen herinnerde ik opeens de vraag over Apollo's Wing. Ik haalde hem omhoog en kreeg gisteren tweemaal bericht van Karel.

De enige Apollo's Wing-single staat op de site van GBY-collega en Nederbeatverzamelaar Erik. Hij schat de plaat op vijftig euro. Apollo's Wing zou een voortzetting zijn van The Driftin' Five. Bekende naam...?

Tenslotte kwam Karel met de actuele website van The Driftin' Five. De Utrechtse groep bestaat een halve eeuw en was in de jaren zestig de begeleidingsgroep van Herman Van Keeken. In 1967 gingen ze zich D5 noemen en in 1972 kortstondig Apollo's Wing. Inmiddels heet het weer Driftin' Five en speelt regelmatig in de Achterhoek en Twente.

Op de prachtige site echter niet de single van Apollo's Wing en evenmin de foto. Mijn besluit is snel gemaakt. Ik vind de b-kant best aardig, maar hoe vaak ga ik deze nog draaien? Past deze plaat dan niet veel beter in de collectie van Michel Roelofs? Het antwoord is 'ja', er is inmiddels contact geweest met Roelofs en volgende week verhuist de single van Steenwijk naar Utrecht. Met gesloten beurs, hoewel ik blij zou zijn met mp3-opnames.

En daarom vereeuwig ik hierbij nog eenmaal de single mét de opgeplakte fotokaart...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten