maandag 22 augustus 2011

20 Years Ago Today: 492


Voordat ik 20 jaar terug in de tijd ga, eerst het nieuws van de dag in 2011. Ik heb vanmiddag bericht gehad dat mijn aanvraag voor de aanvulling over de maanden maart tot en met juni opnieuw in behandeling is genomen. Het is me toegekend! Nu kunnen we serieus na denken over vakantie. Dat gaat volgende week worden en maximaal tien dagen. Ik heb sinds vanochtend de radio niet meer aan gehad en weet dus niet hoe de stand van zaken in Libië. Twintig jaar geleden hield een coup in Rusland de wereld in een greep. En stond een 23 jaar oud Top 40-record op sneuvelen.

In 1968 stond Heintje maar liefst tien weken bovenaan met 'Ich Bau Dir Ein Schloss', komende zaterdag gaat Bryan Adams daarover heen met elf weken. In 2000 zet Kabouter Plop het record op twaalf weken. Mannenkoor Karrespoor komt in september voor de tweede maal de top tien binnen met 'Mooi Man'. Volgend jaar staan ze twee weken op nummer 40 met 'Kamperen Bij De Boer'. De Top 40 lijkt qua hitfeiten 25 jaar terug in de tijd te gaan...

Ik schreef zaterdag dat 491 een dubbele notering heeft. Zowel 'The Banjo Song' van Big Three als 'Woman From Tokyo' van Deep Purple heeft dat cijfer. Misschien deed ik het expres... Ik had niet een klein beetje spijt. De single zat al vanaf januari in de vijf gulden-bak bij Sunrise, maar een bobbel in de aanloop laat de single overslaan. Ik krijg hem mee voor een rijksdaalder, maar dat is in 2011 nog steeds teveel voor een niet te draaien single in zwaar gehavende hoes!

Nummer 492 is eveneens van Deep Purple: 'Strange Kind Of Woman' uit eind 1971. Deze is als nieuw en derhalve de vijf gulden dubbel en dwars waard!

Woensdag in 2011, zaterdag in 1991, gaan we naar de 500. Vanmiddag heb ik de rest van de datums van 1991 uitgeplozen, we hebben dit jaar nog honderd singles te gaan. Volgend jaar november passeren we de duizend en zitten we ook niet ver van de duizend berichten?

Wie nog een cd van Patti Smith wil verdienen, een geheugensteun aan de prijsvraag: Op welke latere elpeehoes staat de soundtrack-elpee van de film 'Gigi' afgebeeld? Antwoord voor dinsdagavond 23 uur naar soulx1975@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten