zondag 28 augustus 2011

Schijf van 5: brainshakers


Een jaar geleden begon ik met de Hersenschuddingschijven op zondag. Zo'n vaste rubriek op zondag beviel wel, hoewel Kleur bekennen bij het beluisteren van 'Blue' van Joni Mitchell ontstond. In het nieuwe jaar volgde de Schijf van 5 om vandaag weer even terug naar af te gaan. Als deze Schijf geen verrassingen had gekend, was ik er niet aan begonnen...

Over twee weken is het tien jaar na 9/11, negen dagen later twee jaar na 20092009. De daaropvolgende tijd kocht ik als een gek cd's, maar zoals de hersenschudding voor meer blanco heeft gezorgd, weet ik de aanleiding ervan niet meer.

Op vijf een dubbele notering. 'Rockferry' van Duffy kocht ik vlak na de klap vanwege 'Warwick Avenue', alleen is de cd al twee jaar zoek. Het hoesje van die treurwilg heb ik bij de laatste opruiming weggegooid. Zoals ik waarschijnlijk die middag in 2009 ook de cd heb afgevoerd. Björk is weer terecht! Van haar zet ik 'All Is Full Of Love' op 5.

Gisteren heb ik tevergeefs gezocht naar het vinyl, dus dan maar binnenkort op cd: Het album 'The Night Before' van de Belgische groep Hooverphonic. Omdat de nieuwe zangeres knuffelzacht klinkt en Hooverphonic nergens onrust opwekt, kies ik voor de laatste single 'Heartbroken'.

Op donderdag 17 september 2009 maak ik kennis met bloesemremedie, kruip uit mijn schulp en ga fietsen. Heel veel fietsen. Zondag zelfs teveel fietsen en te weinig eten. Die avond draai ik een verzamel-cd terwijl ik lauwe thee drink op een bankje in Ruinerwold. Opeens overal kippevel. Het is de stem van Maureen McGovern en 'The Morning After' (1973). Later leer ik nog 'We May Never Pass This Way Again' kennen, toch heb ik Maureen vorig jaar ten onrechte niet genoemd en zet haar met de eerstgenoemde op drie.

Dan op 2 ons fotomodel. Vorig jaar in november voelde ik op zondagavond aan mijn hoofd. Ik voel mijn hand, links en rechts functioneert en nergens tegenaan geknald. Toch heb ik de middag ervoor 'Cause And Effect' van Miepje Mena voor 5 euri gekocht. 'I'm In Love' staat op 2. Sindsdien zit die in de verbandtrommel. Voor de volgende hersenschudding!

Alles wat ik nodig had was een beetje lucht. Een zacht bedje van synthesizers met het allerliefste stemmetje dat 'All I Need' in charmant Frangels zingt. Air staat nog steeds op 1 en zal daar nog lang blijven staan! De ultieme hersenschuddingsoundtrack.

Er vanuit gaand dat de vakantie voorlopig niet doorgaat, het weer is de reden, gaan we volgende week titels met 'boom' doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten