dinsdag 16 augustus 2011

De Video Draait: Texas Chainsaw Massacre- The Beginning


De keuze tussen een wazig hoesje met Leatherface en zijn kettingzaag óf een prent van Jordana Brewster, werd niet zo heel erg moeilijk gemaakt. Ik heb een teer zieltje! Ik doe het in mijn broek als een injectienaald in de buurt komt en ontwijk ook de ziekenhuisprogramma's van de EO. Maar net als dat ik intens kan genieten van oorstrelende muziek en me tegelijk helemaal laat gaan in een noiseperformance, lust ik in de film wel pap van bloederige horror. Hoe meer 'over the top', hoe beter! Wat dat aangaat, had ik met 'Texas Chainsaw Massacre- The Beginning' (Jonathan Liebesman, 2006) een fijne tijd.

Er was in 2003 al een 'Texas Chainsaw Massacre' uitgekomen, maar die was naar de mening van Liebesman té soft. Met 'The Beginning' laat hij zien hoe het ook kan. De kettingzaag-scénes zijn expliciet gefilmd.

Het moet 1969 voorstellen, maar zowel 'All Right Now' van The Free als 'Vehicle' van Ides Of March stammen uit 1970. Twee broers en hun vriendinnen gaan uit rijden. Ze worden lastig gevallen door een motorbende. Ze houden allemaal rust in een verlaten oord, waar het slachthuis net is gesloten.

Het hoofd van een brute familie installeert zichzelf als sheriff, nadat hij de laatste diender heeft afgeslacht. Zoon Leatherface is werkloos geworden, maar pa sheriff voorziet hem van een mooie hobby. Er vindt een onmogelijk ongeluk plaats. De sheriff neemt de dode motorrijdster Alex mee, alsook de broers en één vriendin. De andere zou uit de auto zijn geslingerd...

Het bestaat niet! Ik heb vijf maal de scéne bekeken en het kan niet! Als ze al door het kleine raampje was gevallen, lag ze bebloed op de weg. Nu ligt Chrissy (Jordana Brewster) ongeschonden in een greppel en mag ze als een Lara Croft een heldenrol spelen.

Ze neemt de vriend van Alex mee op sleeptouw, maar de biker wordt bij binnenkomst in het huis door Leatherface door midden gezaagd. Zijn ingewanden zitten 's avonds in de maaltijdsoep. De inwonende oom raakt gewond aan zijn knie. Leatherface bespaart hem veel pijn en zaagt zijn been eraf. Als de zaag ook door het goede linkerbeen gaat, schreeuwt moeder uit: ,,Waar is dát goed voor?". De sheriff antwoordt kalm: ,,Voor zijn evenwicht!".

Van de broers en hun aanhang vinden drie hun Waterloo in de zaag van Leatherface. Verder zeg ik niks, lekker zelf kijken! Een uitgebreid verhaaltje voor het slapen gaan, want de effecten zijn zo hilarisch dat ze niet echt kunnen zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten