zaterdag 30 maart 2024

Week Spot Kwartet: week 13


Als ik vrijdagavond aan mijn seventies-show wil beginnen, heb ik een klein mysterie. Ik vind een héél klein plastic lipje dat van een elektrisch apparaat afkomstig moet zijn. Ik kan het niet thuis brengen totdat ik zojuist de foto van de camera op de computer wil zetten. Het lipje dat de usb -poort van de digitale camera afsluit. Enfin, het ding is inmiddels al negen jaar oud en doet het nog geheel volgens wens. Ik moet alleen wel even kijken hoe ik de camera het beste mee kan nemen tijdens de trip van komende week. Het oorspronkelijke hoesje ben ik namelijk al jaren kwijt. Overigens heb ik ook nog een verrassing maar dat zal morgen moeten gebeuren. De Engelse singles zijn wonder boven wonder bezorgd in mijn brievenbus. Blijkbaar heeft de postbode de handtekening gezet. Deze kunnen morgen dus nog in een 'Singles round-up'. Vanavond hou ik het echter bij het Week Spot Kwartet met wederom de Week Spots uit week 13 in de jaren 2020 tot en met 2023.

2020: The Panic Is On - Lou Johnson (1964/2010)
Het is in 2020 niet de bedoeling maar vier jaar later vind ik het wel grappig. Ik heb het vaak over de 'paniek' of het Engelse 'panic' zonder 'dem' als ik het over de periode heb van 2020 en 2021. Maar opnieuw, dit is in 2020 niet de bedoeling geweest. Volgende week treffen we wel een Week Spot welke gevoelsmatig is gekozen in 2020. Ik heb een paar weken geleden twee Kent-heruitgaven ontvangen van Mark en het is met name dit prijsnummer van Lou Johnson dat een grote favoriet is op dat moment. Het is oorspronkelijk nooit uitgebracht en deze Kent-uitgave is van 2010. Nog altijd een grootse ballade en, voor Kent-begrippen, een erg stevige opname.

2021: Days Are Just Like People - Zella Jackson (1974)
Ik heb zojuist drie uren lang gospel gedraaid in 'Do The 45' en Zella is ook weer van de partij. Ik heb de 'Week Spot Carousels' van vorige week, deze week en volgende week al gedraaid in de vorige show en dus maakt ze voor de tweede week op rij haar opwachting. De single is onderdeel van een boxset welke in een zéér gelimiteerde oplage is uitgebracht om de release van Greg Belson's compilatie 'Divine Funk' te vieren. De elpee heeft 1 of 2 bonusnummers, de box bevat vijf 'double-siders'. De box is inmiddels zijn gewicht in goud waard, ook al slingert de doos met échte stempels nog ergens rond in de kamer. Mijn box is onder geen beding te koop!

2022: Beatmaker - Matt Berry Featuring Emma Noble (2022)
De originele versie heb ik nog altijd in mijn 'wantlist' staan op Discogs en vorige week is die weer eens aangeboden. Ofwel... het is oorspronkelijk een albumtrack van de Zweedse Doris maar het is in de eerste jaren van de nieuwe eeuw op een single uitgebracht. Duur! Niet alleen is Matt Berry's lezing van het nummer erg natuurgetrouw, ook mag ik de stem van Emma Noble graag horen. Ik denk dat ik Doris maar eens ga verwijderen want spotgoedkoop wordt deze nooit meer en ik betaal geen zestig euro voor een heruitgave van twintig jaar geleden. Dan zou ik eerder nog eens voor de elpee gaan...

2023: My Precious World - Desmond Dekker & The Aces (1969)
Ik moet nog altijd de Nederlandse persing eens omdraaien om het te checken. 'My Precious World' heeft namelijk 'The Man' in haakjes en volgens mij is 'The Man' ook de b-kant van de Nederlandse 'Israelites'. In dat geval had ik wat geld kunnen besparen maar anderzijds... de Amerikaanse kom je niet iedere dag tegen. 'Israelites' is uiteraard een reggae-klassieker maar als je het plaatje omdraait, wordt je getrakteerd op overheerlijke 'Island Soul'.

Ik heb nu geen moed meer om met een 'Singles round-up' aan de gang te gaan, dit wordt waarschijnlijk morgenmiddag. Dan kan dat kwintet morgenavond ook nog mee in de 'Eindstreep'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten