zaterdag 9 maart 2024

Week Spot Kwartet: week 10


Wat moet ik doen? De joker inzetten? Het is een half uur voor de start van 'Do The 45' en ik moet 'even snel' de singles bij elkaar zoeken voor de 'Week Spot Carousel'. Een eitje want ik weet precies waar de platen staan. Of toch niet? Josie Falbo blijkt niet op de plek te staan waar ik deze verwacht en dus heb ik in 'Do The 45' maar de Week Spots van 2020, 2022 en 2023 gedraaid. Nu wil ik vanavond nog publiceren maar zit opnieuw met het probleem. Het kartonnetje met de single gebruiken dat ik eerder heb gebruikt om een 12"-single af te beelden? Ik kijk nog eens de kamer rond en zie dan een bakje dat ik nog niet heb doorgebladerd en ja hoor... daar staat ze gewoon tussen. Ik zal de plaat volgende week weer eens opzetten in 'Do The 45', maar vanavond kan het toch nog mee voor de foto.

2020: Party With You - L.T.D. (1983)
De vreemde 'depressie' van begin 2020 wordt uiteindelijk iets van een vakantie. Op de laatste vrijdag ga ik met de bus naar Emmen. Op het station eet ik een saucijzenbroodje in de restauratie en zal na aanschaf van de singles ook nog even doorbrengen in een café. Ik kan me dan nog niet voorstellen dat dit binnenkort heel speciaal gaat worden. Opeens mag je nergens meer binnen eten en de bus is er alleen voor uiterste noodgevallen. Op deze vrijdag koop ik een hele hoop singles waaronder ook veel materiaal om te gokken voor de Blauwe Bak. Deze van L.T.D. zit ook in deze afdeling en het is met name de b-kant welke hoge ogen gooit bij mij. Niet alleen een lekker disco-nummer maar ook vijf minuten lang en ideaal om intussen de koffie bij te vullen of voor een snel toiletbezoek. Ik draai het echter nog nauwelijks en dus was het wel aardig om het vanavond toch weer eens te doen.

2021: This Is Real - Josie Falbo (2010)
Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld. Als Patrick van Izipho Soul een nieuwe release aankondigt, zit ik al op de website om een exemplaar te reserveren. Begin 2020 ken ik Izipho Soul nog niet eens. Of nee, dat is niet helemaal waar. Ik ken Izipho wél vanaf het begin alleen heb ik in 2017 en 2018 nog niet zoveel op met nieuwe platen. De liefde voor Izipho komt in de zomer van 2020 dankzij 'Love Stormy Weather' van Melvin Brown & James Matthews en een paar maanden later dankzij 'Never Gonna Stop' van The Regime. Toch maakt Josie onderdeel uit van een pakketje nieuwe releases in begin 2021 en het duurt niet lang meer of ik bestel alles dat Patrick op single uitbrengt. 'This Is Real' staat in 2010 op een jazz-cd van Falbo. Hoewel ze in Amerika is geboren heeft ze Italiaanse roots en dit spreekt ook vanaf het label van deze single en de groene kleur van het vinyl. Veel van Izipho Soul's output getuigt van een positiviteit en in dat kader past ook dit heerlijke nummer van Josie Falbo.

2022: Boy, You've Been Acting Strange - Legacy (1978)
De opname is van 1978 maar het verschijnt niet eerder dan in 2021. Alan van Soul Direction koopt de mastertape van 'I Must Confess' en de b-kant van de single op Tortoise International. Dan ontdekt hij dat er nog twee nummers op de mastertape staan en die blijken niet eerder uitgebracht. Hij legt contact met Eddie Watkins en deze geeft toestemming om het duo uit te brengen op single. Als dit de Week Spot is, zoek ik ook 'I Must Confess' op. Er staat een pittig geprijsd exemplaar op Discogs maar leg het in mijn boodschappenmandje. Er gaat een half jaar overheen voordat ik besluit de investering te doen en daar heb ik geen seconde spijt van gekregen. Het is zelfs dé nummer 1 van de Blauwe Bak Top 100 over 2022.

2023: All Cried Out - Lamont Dozier (1974)
Het is wéér zo'n dag. Een jaar geleden maar er zijn nog zoveel details die ik weet te herinneren. Bijvoorbeeld de dure krentenbollen, de natte sokken en krampen in de voeten, de smaak van de pizza op het station in Den Haag en naar welke video's ik heb gekeken. Een jaar geleden is er geen 'Do The 45' omdat ik naar een manifestatie ben geweest in Den Haag. Het is dan daags voor de Provinciale Statenverkiezing en de boerenorganisaties hebben de handen ineengeslagen met de club die menig coronademonstratie op poten heeft gezet. Het moet de grootste boerendemonstratie worden, maar dat doel wordt bij lange na niet gehaald. Intussen is 'All Cried Out' van Lamont Dozier de Week Spot en oef... wat blijft dat een steengoed nummer! Iedere keer dat ik hem draai, ontdek ik weer nieuwe elementen. Als ik ooit een top 100 van 'alltime' soul-favorieten moet samenstellen dan staat deze zeker in de top tien. Hopelijk gaat dit nooit vervelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten