donderdag 7 maart 2024

Singles round-up: maart 4


Gaat Soul-xotica de naam veranderen in Singles round-up.blogspot? Nee hoor, de 'Honderd achteruit' staat nu weer even op een halt maar verwacht binnenkort weer nieuwe afleveringen op dat vlak. Verder wil ik proberen om ieder weekend een 'gezellig' bericht te plaatsen. Eigenlijk is het ook niet helemaal het plan om vandaag platen te kopen, maar ja...? Je loopt er tegenaan. Ik hoef vandaag niet eindeloos te dubben tussen Zwolle, Assen of Beilen. Woensdagmiddag heb ik al het besluit genomen dat het waarschijnlijk Beilen gaat worden. De wind is oostelijk en neigt naar het noordoosten. De heenweg heb ik dus tegenwind en dat betekent dat ik terug de benen op het stuur kan leggen. Ik fiets pas na half drie weg uit Uffelte maar zie tot mijn volle tevredenheid dat ik twintig minuten later al in Dwingeloo ben. Daar heb ik ook even gekeken bij de kringloop maar nog altijd dezelfde score. Twee singles waaronder 'Logical Song' van Supertramp. Die heb ik nog niet maar betaal geen drie euro voor een racebaan. Ik wil de heenweg dezelfde route langs als een paar maanden geleden alleen maak ik een vergissing. Het wordt de route die ik op een maandag in september heb gefietst. Een lang kaal stuk recht het noordoosten in. De terugweg is gesneden koek en gelukkig ligt de brug bij Lheebroek weer op zijn plek. Ik doe boodschappen in Dwingeloo en ben vier uren na vertrek weer thuis in Uffelte. De boodschapjes in Beilen vallen ietwat tegen. Ik haal een flesje dampvloeistof bij de Primera en wat kleding bij de Zeeman, maar dat kan ik ook in Steenwijk doen. De Action oogt druk. Tenslotte naar de inbrengwinkel waar de singles zijn afgeprijsd naar vijftig cent. Tja, dan mag er veel! Ik tel zesendertig singles. Eigenlijk zou ik ze in één bericht kunnen stoppen, maar achttien op de foto is al priegelwerk. Vandaar vanavond de eerste aflevering van de vangst in Beilen.

Het is niet het meest bijzondere. Wat dat betreft heb ik de krenten al in oktober uit deze partij gehaald. Wel een hoop 'leuke' singles voor op de zondagavond en een aantal gokjes voor de Blauwe Bak. Ik hoef ze niet alle achttien te beluisteren en apart van een verhaaltje te voorzien en doe ze per zestal. De échte bijzondere platen licht ik toe na de opsomming.

* Biddu Orchestra- Rain Forest (NL, Epic, 1976)
* Blue Haze- Unchained Melody (NL, A&M, 1972)
* Blue Haze- Blue Moon (NL, A&M, 1972)
* Glen Campbell- Southern Nights (NL, Capitol, 1977)
* The Emotions- I Should Be Dancing (NL, CBS, 1979)
* Fat Eddy Band- Let Your Body Move It (NL, Polydor, 1981)

De laatste heb ik in de haast uitgescholden voor de Fatback Band hoewel ik ook even Fat Larry's Band lees. Biddu gaat op de Van McCoy-toer maar dat wordt niet heel erg interessant. Gewoon voor in de Gele Bak. Blue Haze ga ik niet eens opzetten. Ik ken 'Smoke Gets In Your Eyes' en weet wat ik kan verwachten bij deze twee covers? Glen Campbell is altijd goed. The Emotions is prettige 'in your face'-disco met een hoop 'cowbell' maar niet interessant voor de koffers. De flip klinkt bijna als 'Best Of My Love'. Dan Fat Eddy. Op de a-kant een zeer gelikte disco-sound en helaas ook op de b-kant. Ik had bij deze single nog gehoopt op het Fruitcake-concept maar ook dit gaat gewoon in de Gele Bak.

* Matthew Fisher- Can't You Feel My Love (NL, Mercury, 1980)
* Future World Orchestra- Desire (NL, Dureco, 1981)
* Lowell George- Cheek To Cheek (NL, Warner Bros., 1979)
* Jim Gilstrap- Swing Your Daddy (NL, Chelsea, 1975)
* Jim Gilstrap- I'm On Fire (NL, Chelsea, 1975)
* Jesse Green- Will You Won't You (NL, Red Bus, 1977)

Future World Orchestra had ik al maar niet in een hele goede staat. Altijd een fijne plaat gevonden en binnenkort weer terug op de radio. Matthew Fisher is een voormalig lid van Procol Harum. Het vinyl is flink geteisterd en tikt over in het begin. Wel een heel mooi nummer! Lowell George geloof ik wel. Ik heb het nummer jaren op cd gehad en nooit wild geweest hiervan maar voor vijftig cent met de fotohoes kan ik hem niet laten liggen. Het is een stomme vraag met zoveel duizenden singles, maar...? Heb ik eigenlijk wel 'Swing Your Daddy' van Jim Gilstrap? Ja, ik schijn hem op de Duitse persing te hebben. Enfin, nu dan in de Nederlandse uitdossing en deze ziet er niet onaardig uit. Meteen ook de opvolger mee en dat nummer ken ik beter van 5000 Volts. Bij Jesse Green moet ik ook iets opzoeken want ik heb recent een Engelse persing van hem gereserveerd bij Mark. Ah, dat is 'Come With Me' en dat is de opvolger van 'Will You Won't You'. Dat maakt deze niet interessanter. De b-kant is ietsje avontuurlijker maar vooralsnog lijkt de Gele Bak de eindbestemming voor deze single.

* Haysi Fantayzee- John Wayne Is Big Legged (Duitsland, Regard, 1982)
* Mahalia Jackson- Silent Night (Duitsland, Vogue, 1965)
* Kid Creole & The Coconuts present Coati Mundi- Me No Pop I (Duitsland, Island, 1981)
* Kid Creole & The Coconuts- Endicott (Duitsland, Sire, 1985)
* Klaus & Servants- Herlig-Herlig (Denemarken, RCA Victor, 1971)
* June Lodge- Kiss And Say Goodbye (NL, Ariola, 1984)

Ik ben erg in mijn nopjes met de vondst van Haysi Fantayzee. Een ontzettend leuk plaatje uit Engeland en muzikaal in dezelfde hoek als Bow Wow Wow. Mahalia Jackson mag alleen mee omdat het zo'n fraai Vogue-hoesje heeft. Deze ga ik wellicht nog voor een Blauwe Bak-single gebruiken. En toch... 'Get Away Jordan' is een fijne opname. Ja vooruit, voor deze kant ga ik hem in de gospel zetten maar dat betekent niet dat ik alles van Jackson ga verzamelen! Bij de discotheek waar de meeste singles vandaan komen, houden ze wel van een feestje. Singles van Kid Creole in overvloed. 'I'm A Wonderful Thing' heb ik laten liggen en dat is jammer want die heb ik ook nog niet. Om Klaus & Servants te draaien moet ik eerst op zoek naar een sterretje. Het hartje is uitgedrukt en het middengat is te smal voor mijn single-puck. Met dank aan 'Mr. Tambourine Man' van The Byrds kan ik nu luisteren naar dit plaatje. De a-kant is een 'straight starter' en is een Deense vertaling van 'Funny Funny' van The Sweet. Dat had ik kunnen gokken maar ben wel benieuwd naar de b-kant. Ah, 'Alting Er Intet' is 'Silence Is Golden'. Wat mij betreft is het een 'double-sider' maar dan wel voor de zondagavond. June Lodge geloof ik wel.

Resumé Overflakkee. Alleen Mahalia Jackson gaat in de gospelkoffer. Met Jesse Green wil ik niet aan 'overkill' doen hoewel de flip best interessant is (en ja... ik kies bewust voor 'flip' omdat hij een hit heeft gehad met 'Flip'). De overige achttien singles zijn eenzelfde laken een pak en deze ga ik morgen aan jullie voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten