vrijdag 21 april 2023

Singles round-up: april 5


Omdat ik morgenavond twee van de volgende zes singles wil draaien en ik ze nog niet heb beluisterd, doe ik het volgende deel er meteen achteraan. Morgenavond zouden jullie een volgende deel 'Alle 40 goed' kunnen verwachten en verder staat 'Het zilveren goud' op de rol voor dit weekend. Nu eerst de laatste zes singles afkomstig van MVG Records.

* Jay & The Americans- Sunday And Me (NL, United Artists, 1965)
Een hele vroege compositie van Neil Diamond. Ik heb even snel gekeken maar nee... het is niet heel toevallig een Northern Soul-hit geweest in een bepaalde uithoek van de wereld. Erg jammer want het is zeer goede beat van Jay en zijn Yanks. Dan maar gewoon in de jaren zestig-bak. Hun 'Living Above Your Head' is wel een hit geweest in de Northern Soul maar ik hou vast aan de ietwat stijve cover van The Walker Brothers.

* The Muppet Show- EP Music Hall Starring Miss Piggy (UK, Pye, 1977)
Ach, er is niets mis met een lekkere novelty op zijn tijd. Frank Oz doet zowel de zang van Miss Piggy als Fozzy Bear en Jim Henson is present als Kermit. Lekker lichtvoetig entertainment voor op de zondagavond en ik moet bekennen dat ik de aankondigingen van Kermit nog wel het leukste vind aan de EP.

* Shocking Blue- Rock In The Sea (NL, Pink Elephant, 1972)
De uiteindelijke reden om een tweede bestelling te plaatsen. Ik heb de single in mijn winkelmandje maar 'vergeet' hem dan of heb hem abusievelijk verwijderd. Heb ik deze nog niet? Nee, deze ontbreekt nog in de verzameling. Ik heb hem nu met fotohoes voor een zeer schappelijke prijs en de single is uiteraard zoals we dat van Shocking Blue zijn gewend: Altijd de moeite waard.

* Status Quo- Mystery Song (NL, Vertigo, 1976)
Hij is redelijk goedkoop en is dus een ideale 'thuisbrenger' zolang ik hem nog niet anders heb gevonden. Uiteraard wil ik deze gewoon in een fotohoesje hebben.

* Wild Fire- Magic (NL, Chess, 1975)
Een week geleden heeft Mark weer eens een 'Pic Sleeve Selection' gedaan. Ik heb een Spaanse fotohoes van Brenton Wood gescoord maar ook deze van Wild Fire staat in de selectie. Ik heb dan geen interesse maar de verwachtingen zijn nu hoog gespannen. 'Magic' is prettige Southern Soul. Deze kan wel gaan groeien bij mij! De b-kant heet 'Put Some More Flavor' en dat is iets meer disco-achtig en beduidend minder interessant. 'Magic' gaat voor mij de kant worden!

* Stevie Wonder- You Haven't Done Nothin' (NL, Tamla Motown, 1974)
Heel stiekem heb ik deze al tot de Gele Bak gerekend omdat ik doorgaans zeer weinig Stevie Wonder draai in 'Do The 45'. Toch is dit een plaatje dat al een tijdje op mijn verzoeklijstje staat. Hij mag morgenavond gerust even in 'Do The 45' en daarna ga ik beslissen over het lot van deze single: Gele of Blauwe Bak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten