woensdag 11 mei 2022

Week Spot: Sir Wick


Gedurende de postronde heb ik regelmatig even gedacht aan de twee voorgestelde kandidaten voor de Week Spot en steeds lijkt mijn voorkeur uit te gaan naar Sir Wick. Ook omdat ik weet dat Soul4Real over iedere artiest een korte biografie op de website heeft staan en dat scheelt een hoop spitwerk op het internet met de kans dat je een verkeerde Sir Wick te pakken hebt. De stukjes zijn geschreven door een Engelse recensent en hij heeft een dringend verzoek aan mij en anderen. Kunnen we de naam van het platenlabel Jai Alai eindelijk eens goed uitspreken: 'hai-uh-lai'. Jai Alai is de Baskische versie van het spel pelota. Omdat het logo niet duidelijk maakt dat de 'i' in Jai een 'l' of een 'i' is, heb ik het al gemaakt tot 'dzjal alal' en een aantal andere variaties. 'Hai-uh-lai' dus... Zo eenvoudig kan het zijn! 'Anders dan het zuster-label Soul4Real richt Jai Alai zich op de nieuwe eeuw en nummers die alleen op cd zijn uitgebracht'. Dat is niet helemaal waar want de nummers van Tommy McGee zijn in de jaren zeventig wel op elpee uitgebracht. Sir Wick is nooit verder gekomen dan een cd en ook de laatste release heeft nooit het vinyl gezien. Het label is wel opgezet met een ideaal: Ze willen 'instant future classics' uitbrengen en doen dat in strikt gelimiteerde oplagen. Van Sir Wick zijn er 300 exemplaren beschikbaar en deze gaan als warme broodjes. 'Seal My Heart' van Sir Wick is deze week de Week Spot.

Achter de naam Sir Wick gaat Chad Hughes schuil. Een man uit Detroit die zich behalve muzikant ook componist, arbiter en clinicus mag noemen. Hij studeert af op dezelfde school waar Diana Ross haar papiertje heeft gehaald. Qua muziekinstrumenten speelt hij trombone (en dus geen trompet zoals ik gisteren heb geschreven), piano en percussie. In 1996 begint hij te werken aan een ambitieus muzikaal project: 'A Tale Of Two Fools'. Het is aanvankelijk de bedoeling om een operette te schrijven. Intussen komen plannen op voor een opera, musical of een theaterstuk. Uiteindelijk zal het een 'novical' worden: Een muzikale roman over een muzikant die voor het eerst in zijn leven verliefd wordt op een vrouw. Hij werkt maar liefst 22 jaar aan dit werk en het verschijnt in 2017 op cd. Daarvan is 'I Love You' op de keerzijde van de single afkomstig. In 2007 levert hij zijn debuutalbum af: 'An Interpretation Of A Universal Language'. 'Seal My Heart' is daar een resultaat van en de zang wordt verzorgd door Sedalia Marie. Over Chad is verder niet zoveel bekend, alleen dat hij lezingen geeft met muzikale activiteiten in Michigan.

De mensen achter Soul4Real kijken verder dan hun neus lang is en hebben intussen al veel 'cd-only' tracks voor de eerste maal als single uitgebracht. Vorig jaar was daar bijvoorbeeld Adriana Evans welke nog Week Spot is geweest. Tot mijn grote verbazing zie ik dat dit één van de weinige releases is uit de stal van Soul4Real welke nog nieuw verkrijgbaar is via de website. Er zijn een paar die ik heb 'gemist' en met name de single van Rance Allen had ik graag willen hebben. Deze plaat doet nu al idiote prijzen op Discogs. 'Seal My Heart' is nog volop verkrijgbaar (ik meende te hebben gelezen dat het was uitverkocht?). Snel beslissen dus! Voor mij mag het deze week de Week Spot zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten