woensdag 28 augustus 2019

Sleenmaal moet de laatste zijn: Zaterdag 24 augustus



Vooruit! Laten we met de deur in huis vallen middels de kop. Ik heb wederom een erg mooie vakantie gehad in Sleen maar nu is het tijd voor iets anders. Ik heb de nieuwe locatie afgelopen zondag uitgezocht. Meer daarover in een later bericht. De busverbinding is niet onaardig en ik hoef slechts een kwartier te wachten in Assen voordat ik in de bus met airco kan. Nog even geen zorgen maken over de terugweg. Uitgerekend deze week ligt de rijksweg tussen Havelte en Dieverbrug eruit en dat betekent dat er geen auto- en busverkeer mogelijk is naar Wittelte en Uffelte. De dichtstbijzijnde halte is die aan de Van Helomaweg in Havele en dat is al snel zes kilometer vanaf Uffelte. Ik arriveer mooi vroeg in Sleen en maak kennis met de nieuwe eigenaren. Zij willen het rechtlijnig houden en ik wil het graag zoals de voorgaande jaren en ik meen dat we uiteindelijk tot een compromis komen. Ik zet mijn tentje op tussen de caravans en dat is in een vloek en een zucht gebeurd. Dan maak ik me op voor een busritje naar Emmen. Ik stap een halte vóór het centrum uit zodat ik een stukje kan lopen. Zo ontdek ik dat de toegang tot Wildlands beduidend dichter bij de stad zit dan dat ik had gedacht. Emmen heeft een kunstmarkt die op zijn einde loopt maar ik heb geen belangstelling. Ik ben op zoek naar een winkel die vanaf deze kant altijd lastig is te vinden en ik maak er een sport van. Gelukkig wordt mijn zoektocht beloond en kom ik uit bij de ingang van 'Mijn Kraam'.

'Mijn Kraam' is volgens hetzelfde principe als 'De Tafel'. Je huurt een ruimte voor je spulletjes en draagt per verkocht artikel een bepaald percentage af aan de winkel. 'De Tafel' probeert zoveel mogelijk tweedehands en kleingoed te hebben, 'Mijn Kraam' heeft meer weg van een braderie met ook nieuwe dingen. Ik kom uiteraard voor de singles en deze zijn weer in overvloed. De 'piraten' laat ik even links liggen en haal van drie verschillende kramen singles. Deze eenentwintig plus vier uit Meppel ga ik binnenkort behandelen (in drie delen). Tenslotte zie ik ook nog nieuwe singlekoffers van het soort die ik heb voor de Blauwe Bak. Net zo plastic an de buitenkant als de huidige twee maar met een meer comfortabele hengsel. Ik heb nu geen plek voor zo'n koffer en bovendien wil ik hier ook niet al mijn geld meteen uitgeven. Hij is een behoorlijk stuk goedkoper dan mijn andere adresje dus wellicht toch weer eens zoeken op internet? Ik ben nodig toe aan een derde Blauwe Bak-koffer.

Nadat ik heb afgerekend bij 'Mijn Kraam' ben ik eigenlijk ook klaar in Emmen. Toch begin ik wat slaperig te worden en schuif aan op het terras van een lunchroom. Twee dubbele espresso's en appeltaart met slagroom mogen mijn vakantie inluiden. Dan loop ik naar het station en zie dat ik net de bus naar Sleen heb gemist. Ik loop terug door de stad en weer voorbij Wildlands en pak even verderop een bushalte. Twintig minuten lang naar voorbij razend verkeer kijken. In Sleen haal ik boodschappen. Ik probeer te herinneren wat ik heb gegeten maar dat moet van ver komen. O ja, het is ravioli geweest. Hoewel ik meen dat ik de meeste wandelkilometers wel heb gemaakt voor vandaag, ga ik toch traditioneel nog het bochtje en dat is ditmaal de grote bocht om. Na koffie bij de tent ga ik om half tien in de tent. Ik wil een koekje eten maar wordt een half uur later wakker omdat het koekje op mijn neus valt. Het koekje gaat aan de kant en ik slaap bijna tien uren continu en word alleen zo nu en dan wakker van de kerkklok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten