zaterdag 10 november 2018

Het zilveren goud: november 1993 deel IV



Vaste lezer Almar heeft verschillende suggesties gedaan van arbeidsbemiddelingsinstanties in Leeuwarden. In de hoop dat ik de naam ga herinneren van het instituut waar ik in 1993 de 'cursus' heb gevolgd. Zijn laatste suggestie komt me ergens niet onbekend voor, maar volgens mij heette dat van 1993 anders. Ach, misschien doe ik ook wel te weinig moeite om het te willen herinneren. Zoals jullie uit 'Het zilveren goud' hebben kunnen begrijpen, is het een nogal vage aangelegenheid. 'Dream School' maar dan ietsje anders en betaald door het arbeidsbureau. Ik kom in 1993 en 1994 nog vaak even in Leeuwarden terug voor 'Het zilveren goud'. Leeuwarden is een flink stukje groter dan Sneek en heeft in de jaren negentig veel meer winkeltjes waar ik kan slagen voor tweedehands platen. Ik ben al tijden niet meer in het centrum van Leeuwarden geweest. Sneek heeft intussen wel een inhaalslag gemaakt met sneupwinkeltjes. Vandaag vijf singles waarbij ik twijfel of ik eentje wel heb gehouden in de verzameling...

1586A Niji Trance-Redbone (NL, Epic, 1972)
1587 Rockin' All Over Nederland-Meadow (NL, Polydor, 1985)
1588A Carmen Brasilia-Revolution System (NL, Pink Elephant, 1972)

Prutswerk! Niet alleen dubbele noteringen voor 1586 en 1588, maar ook een ontbrekende 1589 én Revolution System ingeschreven als Anarchic System. Een revolutie of een anarchie loopt beide uit op een puinhoop en verder komen ze ook uit dezelfde koker van 'Popcorn'. Bovenstaande drie zijn de laatste van de fancy fair in de Veemarkthal in Sneek. Redbone en Meadow hebben meteen hun fotohoes, Revolution System zit nog in hetzelfde blanco neutrale hoesje als in 1993.

1586B Mother's Little Helper-The Rolling Stones (Duitsland, London, 1966, re: 1989)
1588B Eve Of The War-Jeff Wayne (UK, CBS, 1978)

Ik heb een flinke zoektocht moeten doen naar de Rolling Stones-single op het internet. Ik kan me herinneren dat King Kong Records op dat moment meerdere van deze heruitgaven heeft staan en dat ik bewust deze 'double-sider' uitzoek. Het is de originele samenstelling: 'Mother's Little Helper' en 'Lady Jane' op één single. De plaatjes worden echter uitgevoerd in identieke fotohoesjes dat niets met een oorspronkelijke hoes van doen heeft. Het lijkt alsof het uit een serie komt, misschien 'The London Singles' als box-set? Hoe dan ook: De platen worden afzonderlijk verkocht. Een tijdje later vind ik de originele Nederlandse met fotohoes en ik kan me herinneren dat ik hem in 2001 heb verkocht aan iemand. Of is die koop toch niet door gegaan? De plaat staat in ieder geval momenteel niet in de jaren zestig-bak. Jeff Wayne koop ik oorspronkelijk in het label-hoesje van CBS. De fotohoes kom ik later eens tegen en sindsdien mag die hierin wonen. Ik ga voor de luxe van een lange nacht na twee of drie niet zo spectaculaire nachten. Wellicht tot morgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten