zondag 4 november 2018

Het zilveren goud: november 1993 deel I



Ik had me het weekend iets anders voor gesteld, maar zo gaan die dingen. Ik heb een paar weken geleden een Dagdalkaartje gehaald bij de Albert Heijn. Zo'n actie dat je voor zestien euro een dag lang onbeperkt kan reizen. Ideaal voor een retourtje Leiden, om maar een voorbeeld te noemen. W. stuurt me donderdag een sms-je met het voorstel om vandaag een wandeling langs het strand te gaan maken. Ik kijk hier echt naar uit maar naar mate de zaterdag vordert, hoe minder ik me ga voelen. Ongemerkt toch een beetje kou gevat? Na de show van gisteravond ben ik evenwel steeds van plan om naar Leiden te gaan, maar een paar uur later wordt definitief dat ik het moet afblazen. Het staat nu voor zondag 25 november in de planning en het is maar afwachten wat voor weer het dan is. Mijn treinkaartje is tot en met 9 december te gebruiken en het is haar enige vrije zondag vóór die datum. Doordeweeks blijkt ook al geen optie te zijn. Ik heb het meeste van deze dag brak in bed door gebracht en vanavond de show gedaan. Ik voel me nog steeds niet op en top maar moest morgen toch maar gewoon aan de bak. Straks dus lekker slapen! Eerst nog even de eerste aflevering van 'Het zilveren goud' van deze maand.

Ik heb vanmiddag de planning gemaakt voor deze maand en nog een keertje geteld voor de controle. Vier woensdagen, vier zaterdagen en volgende week zondag en steeds vier, vijf of zes singles. Dat gaat 'Het zilveren goud' worden voor deze maand. Ik spreek een week geleden al mijn twijfel uit over de eerste platen van november en dat ik deze waarschijnlijk toch in oktober 1993 heb gekocht. Hoe dan ook: Het loopt allemaal op het einde van de beroepskeuzecursus. Komende woensdag weer een iets uitgebreider verhaal over het wel en wee in november 1993, vandaag de eerste vier singles van deze maand. Dat is het volgende kwartet.

1572 Fire-The Crazy World Of Arthur Brown (Duitsland, Polydor, 1968)
1573 Fox On The Run-Sweet (Duitsland, RCA Victor, 1975)
1574 Een Meisje Van Zestien-Boudewijn De Groot (NL, Decca, 1965)
1575 Born To Be Wild-Steppenwolf (Duitsland, MCA, 1968, re: 1990)

De eerste twee heb ik gekocht op een dinsdag van de cursus. Beide platen zijn afkomstig van King Kong Records. De overige twee heb ik op een donderdag in Leeuwarden gekocht. Het is dan de laatste dag van de cursus geweest en ik moet in Leeuwarden zijn voor een evaluatie. Ik breng deze middag bijvoorbeeld een bezoek aan de burelen van 'Friesland Pop'. Ik laat een paar singles achter voor het Friese poparchief. De platen zitten anno 2018 nog in de originele hoezen zoals ik die in 1993 heb gekocht. Boudewijn dus in zo'n lelijk CBS-hoesje uit de jaren tachtig. Morgen of dinsdag een dubbel bericht, ik wil nu naar bed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten