woensdag 13 april 2016

verhoesbui 1



Werk aan de winkel! Nee, dan bedoel ik niet de getoonde vloer, maar wel met de eenmanszaak die Soul-xotica heet. Ik heb van deze 'Verhoesbui' meteen maar een '1' gemaakt, daar ik verwacht dat er nog enkele zullen volgen. Waar een 'hoesbui' normaliter een fotohoesje is van een single, daar zal ik deze ruimte benutten voor foto's van het nieuwe stulpje. Na de sleutels in ontvangst te hebben genomen, kom ik niet meer in Uffelte tot maandagmorgen om de singles te brengen. Het is een haastklus en dus parkeer ik zo lang de platen in de woonkamer. Het vooruitzicht dat ze hier deze week (wordt pas volgende week) de keuken gaan uitbreken, maakt dat ik toch graag de platen op een stofvrije plek wil zetten. De ambitie om dinsdagmorgen vroeg op te staan, lukt niet bepaald. Ik ga pas tegen de middag naar Uffelte en tref daar het werkvolk. De keuken laat nog even op zich wachten en nu voorkom ik dat mijn achterdeur (overgenomen van de vorige bewoners) naar een volgende incarnatie wordt geholpen. Ook heb ik die ochtend een paar spulletjes uitgezocht op de Facebook-pagina van een goede vriendin die eveneens gaat verhuizen. Ik heb met haar afgesproken dat ze de lampen, een leeslamp en een tuinstoel om half twee komt brengen. De singles staan in een vloek en een zucht in de inloopkast en dan is het half één. Ik wil de bouwvakkers niet in de weg lopen en moet toch een uurtje tijd doden. Ik hoop dat De Roskam open is...

En dat blijkt zo te zijn. Volgens de eigenaresse zijn ze vanaf 1 april dagelijks open en ik maak een klein sprongetje. Het café-restaurant is drie minuten wandelen vanaf mijn huis en, volgens mij, hebben ze ook verpakt ijs. Of anders wellicht eens een kop koffie met eigengemaakte appeltaart op zondagmorgen? Op het terras van De Roskam ontdek ik pas hoe warm het is. De jas gaat uit en ik geniet voor een uurtje van koppen koffie, een boerenomelet en bovenal van de omgeving. Ik vind Nijeveen al 'druk' met vogels ten opzichte van Steenwijk, maar op dit terras ontdek ik dat ik dit vooral sinds Steenwijk mis. Het is waar... in de Rembrandtstraat is het niet ver wandelen naar het stadspark Rams Woerthe. In Nijeveen moet je het vooral van de weidevogels hebben, er zijn immers niet veel bomen in de directe omgeving van de Julianastraat. Even voor half twee ben ik weer terug in huis. Roelien komt even later en dan ga ik de tuinstoel meteen inwijden. De volgende 'verhoesbui' zal een foto van deze tuin worden, dat staat nu al vast. Een plek waar ik veel ga vertoeven de komende zomer!

Ik fiets met een royale omweg naar Steenwijk om 'boodschappen' te doen bij de kringloopwinkel in Tuk. Dat levert zowaar een 'Singles round-up' op, maar meest belangrijk: Volgende week dinsdag wordt een halve woonkamer aan meubelen bezorgd. Terug ga ik ook nog een flink stuk om en de dagteller zit ruim over de vijftig als ik weer in Nijeveen kom. Omdat ik de groene brievenbus had geleegd en daartussen ook veel post zat van de vorige bewoner, ben ik vanavond andermaal naar Uffelte geweest. Ik weet nu dat de 'saaie' route van Uffelte naar mijn werk ongeveer 12 kilometer is, maar dat dit wel een stuk is waar de Pioneer met gemak snelheden van 25 tot 30 kilometer kan halen.

Op de foto zien jullie de woonkamer. De foto is vorige week woensdag gemaakt bij grijs weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten