donderdag 7 januari 2016

vakantiegroet uit Nijeveen



Lieve help, er is bijna alweer een week voorbij. Ik ga de komende week dan ook benutten om weer in het ritme te komen, want het vakantiegevoel is alom aanwezig. Helaas is het geen weer om naar buiten te gaan, maar daar is het plezier niet minder om. Ik ben maandag met iets begonnen dat ook Soul-xotica baat doet: Ik ben mijn singles-bakken aan het herinrichten. Ik heb uitgerekend dat een bak met 135 singles aardig vol is, maar dat er nog steeds gebladerd kan worden en dus splits ik de bakken uit. Daarbij zoek ik alle dubbele exemplaren er uit en dat betekent dat er reeds een volle bak aan singles uit de verzameling is verdwenen. Natuurlijk doe ik niet alles weg wat 'dubbel' is, zodra er sprake is van een label-variatie, een ander land van uitgave of een afwijkende fotohoes, dan mag de single blijven. Maar alle 'slechte' exemplaren die ik inmiddels heb vervangen, zijn bij deze schifting uit de bakken gegaan. Ik heb de jaren zestig in twee dagen gedaan, ik ga na publicatie van dit korte bericht verder met de vijfde jaren zeventig-bak.

Ik maak me een week geleden al zorgen over de kou zonder dat de berichten ook daadwerkelijk die kant op wijzen. Okay, de temperaturen zullen iets zakken, maar dat het deze ijzel-bende tot gevolg heeft, weet ik dan nog niet. Ik heb overigens helemaal geen last gehad van de gladde wegen. Ik ben dinsdagavond voorzichtig naar de supermarkt gelopen en het viel me op dat de doorgaande weg niet glad aan voelde. De laatste twee dagen volg ik het vooral via de berichtgeving van de NOS en het KNMI, maar heb mezelf niet buiten gewaagd. Dat zal morgenmiddag toch echt moeten gebeuren, maar, zo goed als ik heb begrepen, zal het dan ruim boven nul zijn. Dat moest het nu eigenlijk al zijn, maar ik 'voel' de oostenwind door de kieren en heb dus de kachel flink hoog gezet. Kouder dan de afgelopen dagen moet het zeker niet worden.

Ik vul, zo gezegd, mijn dagen met het inventariseren van de singles en het uitschiften van oude exemplaren. De Nederlandstalige dingen en de schlagers blijven onveranderd in de bak staan, ook al moest ik die ook eens weg doen. Ook vervang ik geregeld hoesjes die helemaal stuk zijn of van die stugge plastic hoezen uit de jaren zeventig die andere hoesjes kapot snijden. Conditie wint boven sentiment en ik heb al diverse 'vroege' singles eruit gewipt die ik inmiddels heb vervangen door betere exemplaren.

Het zijn van die typische dingen waarvoor je prima zo'n vakantie in vroeg januari voor kan gebruiken. Het weer lokt niet bepaald fietstochten uit. Een jaar geleden was dat trouwens ook niet zo, maar toen was het een stuk milder dan nu. Toen heb ik vooral geld uitgegeven achter de computer en tot nu toe valt de schade mee. Ik ben in blijde verwachting van twee singles die maandag op de bus zijn gegaan, maar ik heb de indruk dat de post al een paar dagen niet is geweest. De plaatjes zijn afkomstig van een Nederlander op Discogs, dus heel veel kan er niet mis gaan. Verder is het toch een beetje de hand op de knip houden deze vakantie, maar singles-bakken uitpluizen kost dan gelukkig weer helemaal niks.

Verder moet ik morgen mijn show van vrijdagavond voorbereiden. Een collega heeft besloten even vrijaf te nemen en dus breng ik 'Laid(back) Night Show' terug voor zolang het duurt. Voor morgenavond staat een 'muzikaal reisje' gepland zoals ik dat vaker heb gedaan. Het begint bij The Hollies en eindigt bij The Hollies, ook al kun je halverwege de show voorstellen dat we nooit meer op het startpunt uitkomen. Het is een 'latertje', van één tot ongeveer drie in de nacht, maar jullie zijn van harte uitgenodigd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten