zondag 24 januari 2016

Singles round-up: januari 6



En nu rijst de vraag: Hoe zeldzaam is deze fotohoes? Eerst kijk ik natuurlijk in de verzameling van singlehoesjes.nl en daar staat deze niet tussen. Vervolgens op Google. Eén hele kleine afbeelding van Wikimedia, als je die vergroot blijft helemaal niks over. Vervolgens naar Discogs. Deze vermeldt wel de Nederlandse persing, maar alleen label-scans van beide kanten en geen hoesje. Ebay biedt evenmin soelaas. Er zit niks anders op om de mijne dan maar te vereeuwigen. Het is het 'topstuk' uit de vangst van vrijdag, maar meer omdat ik zoiets nooit had verwacht in de handel van Bart. Nu blijkt die dus een stuk zeldzamer te zijn en dat rechtvaardigt de vijf euro voor dit exemplaar. Vandaag de laatste zes singles uit de vangst van vrijdag. Blij dat ik het op deze manier heb gedaan, want ik ben wel klaar voor mijn bedje.

* The Romantics- Talking In Your Sleep (NL, Epic, 1983)
Nu ik The Romantics heb te pakken, mijn 'What I Like About You' moest binnenkort ook nog eens een 'upgrade' krijgen. De plaat is al niet florissant als ik hem in 1992 in de bakken krijg, maar inmiddels is die tot op de draad versleten. Misschien dat deze nog eens opduikt in de handel van De Tafel? Bij voorkeur in nieuwstaat en voor een euro, net zoals deze ontbrekende Romantics-single in mijn verzameling.

* The Spinners- Medley: Working My Way Back To You - Forgive Me Girl (US, Atlantic, 1979)
* The Spinners- Medley: Cupid - I'd Love You For A Long Time (US, Atlantic, 1980)
Twee-in-een-klap. Beide nummers heb ik nog niet en hier heb ik ze samen voor een euro en in een erg goede staat. The Spinners mogen hier weer The Spinners heten, want het gevaar van de folkgroep uit Liverpool is geweken. Deze zorgt ervoor dat The Spinners zich geruime tijd The Detroit Spinners moet noemen op Europese releases. De voormalige Motown-groep dendert de jaren tachtig binnen met deze twee medley's en heeft wellicht 'onze' Jaap Eggermont geïnspireerd tot het Stars On 45-project?

* The Supremes- Love Is Here And Now You're Gone (NL, Tamla Motown, 1967)
De tijd dat ik warm loop voor een Supremes-single stamt uit de tijd dat ik nog op zoek ben naar '100 miles per hour'-Northern Soul. Toch kan ik niet een kreet van blijdschap onderdrukken als ik deze zie staan. Voor vijf euro de originele Nederlandse in fotohoes. Die fotohoes is in een erg goede staat voor de leeftijd. De plaat zelf had beter gekund, maar ik zet mezelf erg gemakkelijk over die paar felle kraakjes heen. Toch is 'Love Is Here' niet als iedere andere Supremes-single voor mij, het zijn de 'spoken word'-stukjes die dit nummer haar charme geven. Daardoor past het ook nog steeds in een crossover-setje.

* The Tymes- You Little Trustmaker (Duitsland, RCA Victor, 1974)
Hoewel de platen-hobby altijd is gebleven, koop ik in 1997 redelijk veel cd's. Doordat ik cd's vooral onderweg 'nuttig' door middel van discman's, staan de meeste binnen onafzienbare tijd onder de krassen en gooi ik ze een paar jaar later in de kliko. In 1997 koop ik ook enkele jaren zeventig-verzamelaars en op eentje staat deze 'You Little Trustmaker' van The Tymes. Mij onbekend in 1997 maar ik mag het nummer meteen waarderen, ook al vermoed ik dat dit achteraf gezien een nieuwe opname is geweest. Hier is het origineel op het RCA-label en met het fotohoesje. En hoewel de man niets van doen heeft met deze single, wil ik toch even vermelden dat Clarence Reid alias Blowfly is overleden. Hij werkt als songschrijver en producer mee aan veel Miami Soul-platen uit de vroege jaren zeventig en deze van The Tymes valt eveneens in dat idioom. Tijd om de touringcar te starten? Nee, ik heb Reid's doopceel gelicht op 23 december 2014 in het Week Spot-bericht van Wildflower. The Tymes was een jaar geleden nog in de Blauwe Bak of de reserve-Blauwe Bak gekomen, maar vind het tegenwoordig té poppy daarvoor. Alleen The Supremes gaat uit deze vangst in de reserve-Blauwe Bak.

* UB40- Don't Break My Heart (Duitsland, Virgin, 1985)
Ook zo'n hobby die nog wel even gaat voortzetten. Ik heb jarenlang singles van UB40 gemeden, maar nu wil ik dan proberen de verzameling stukje-bij-beetje bij elkaar te krijgen. Geen 'overkill' van een complete collectie, maar één voor één kopen en genieten. Dat gaat in dit geval ook zeker weer lukken, want ik geniet met volle teugen als ik 'Don't Break My Heart' hoor. De volgende UB40-single? Dat zullen we binnen een maand ongetwijfeld weten!

Overigens twijfel ik op dit moment nog of ik de twee 'reserveringen' in Engeland zal behouden totdat er vier in de envelop kunnen. De dealer publiceert dagelijks vijf platen waarvan hij soms meerdere exemplaren heeft. Tot en met vrijdag zijn dat dus vijfentwintig kansen op méér, ook al gaan ze als warme broodjes. De 'Ben' uit de twee van Rarenorthernsoul gaat niet deze week de Week Spot worden, dat heeft de post dan al wel veroorzaakt. Ik reserveer deze twee voor een latere 'Singles round-up'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten