zaterdag 27 april 2013

Singles round-up april 4



Hoewel Blogger me nog zeven uren laten publiceren op 27 april, is het in werkelijkheid twee uur op de ochtend van de 28e. De eerste felicitatie kwam van Peter via Facebook, op een moment dat ik me nog niet had gerealiseerd dat het twaalf uur was geworden. Bij een bezoekje aan singlehoesjes.nl voor bovenstaande foto zag ik dat Vera Lynn was vervangen door 'Happy Birthday Baby', zo'n Bell-ding uit de jaren vijftig. Dank je wel, Peter! Marktplaats kan soms best aardig zijn. Neem bijvoorbeeld Shirley & The Shirelles die ik twee weken geleden van Marktplaats heb gehaald. Op iedere andere plek had die dertig euro moeten kosten en nu heb ik hem voor een tientje inclusief verzendkosten. Het nadeel van Marktplaats vind ik dat veilingen geen aflopende tijd hebben. Zo zag ik donderdag 'Little Bit Of Soul' van Music Explosion, een lelijke heruitgave, voor een euro op Marktplaats. Ik bied dus keurig een euro. Twaalf uur later ben ik overboden met 1,65 en is die plaat ook al gereserveerd voor degene. Mijn extra bod van twee euro is vooralsnog onbeantwoord gebleven. Terwijl ik vanavond nog twee singles op Ebay heb gewonnen en er morgenmiddag eentje afloopt, krijgen we nu één single van Marktplaats en vijf uit de kringloopwinkel van Tuk.

* City Boy- Turn On To Jesus (Vertigo)
Er zijn nogal wat hypes geweest in de geschiedenis van de popmuziek. In de jaren zeventig heerste er bijvoorbeeld een 'nieuwe Beatles'-hype. Dat begon met 'You Are My Love' van Liverpool Express waar Beatles in zouden zitten. Bleek niet waar te zijn. 'Calling Occupants' van Klaatu werd aanvankelijk met witte labels uitgebracht. Ook omdat het een nieuwe Beatles-plaat zou zijn. Niet dus! Bij City Boy was de Beatles-inmenging uitgesloten, maar toch gingen er grote publiciteitscampagnes aan vooraf. Het is de heren strategen echter niet gelukt om City Boy goed in de markt te krijgen, want verder dan twee tipnoteringen en een reeks teleurstellende concerten, is City Boy in Nederland niet gekomen. 'Turn On To Jesus' is een knap rockplaatje, erg gelikt, maar hij zal bij mij niet vaak uit de bak komen.

* KC & The Sunshine Band- Come To My Island (TK)
Als ik deze plaat nu een week geleden had gehad? De eigenlijk a-kant van 'Come To My Island' heet 'Do You Wanna Go Party' en had zo in Do The 45 gekund. Ik had deze single wel, alleen is die flink uit het lood geslagen. Buiten het fotohoesje ben ik met deze aankoop nog niet veel opgeschoten, want de plaat is in een rampzalige staat.

* Mighty Clouds Of Joy- Mighty Cloud Of Joy (ABC)
Tot een jaar geleden meende ik dat dit één van de singles was waarvan titel en artiest identiek waren. Niet dus! De titel van het plaatje is 'cloud' en de artiest 'clouds'. Minimaal verschil, maar toch... Verder is het een lekkere Phillysoul-stamper, het soort dat je niet iedere dag hoort en dus geknipt voor mijn Blauwe Bak!

* Della Reese- If It Feels Good Do It (H&L)
Een plaatje van de 'Northern Soul Jukebox' waar ik sinds een paar weken ontzettend van ben gaan houden. Ik had nog nooit bewust naar de plaat gezocht, dinsdag stond hij tweemaal op Marktplaats. De volgende dag is er eentje verkocht, maar de verkoper van de andere doet niet moeilijk. Drie euro zonder verzendkosten vindt hij prima. De fotohoes heeft nogal 'ringwear' en dat is in dit geval weer positief. De plaat is nagenoeg nieuw!

* Rod Stewart- You're In My Heart (Warner Bros.)
Vijftig cent bij de kringloopwinkel mét fotohoes en in nieuwstaat. Kijk, daarvoor hoef je geen Rod Stewart-fan te zijn. Die mocht dus mee!

* Syreeta- Harmour Love (Tamla Motown)
Túúrlijk is deze té lullig voor woorden, maar ach... ik krijg er altijd goede luim van. En sinds vanavond heb ik een uitstekende reden om hem volgende week in Do The 45 te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten