maandag 22 april 2013

Singles round-up april 3



Vanmiddag had ik een bijeenkomst op het werk waar we als collega's even flink ons hart hebben kunnen luchten. We gingen als kemphanen het kamertje in, maar kwamen er als een team uit. Zelf mag ik het nog twee dagen 'rustig aan' doen en dan gooi ik ook weer de beuk erin. Hopelijk gaat het slapen me vannacht beter af dan de afgelopen vier nachten... Alweer een 'singles round-up'. De rommelmarkt van de korfbalvereniging was erg slecht geadverteerd, de plaatselijke Hervormde Kerk had betere promotie verricht met hun boeken- en platenmarkt. Ik had een anderhalve elpee verwacht, maar... dit was overweldigend! Ik schat zo'n 1500 elpees (waarvan ik er 300 heb bekeken) en ook wel 400 singles. Veel vroeg jaren zestig en dan een hele grote sprong naar de tweede helft jaren tachtig. Tussen de elpees was ik vooral op zoek naar 12"-singles, maar buiten de ene die ik heb gekocht, zaten een aantal titels die ik al had. En dus presenteer ik jullie hierbij de vangst van afgelopen zaterdag.

* Beach Boys- Good Vibrations (Capitol)
Je hebt zo van die plaatjes waar je nooit genoeg van hebt en The Beach Boys laten liggen? Nee, ik ben er nimmer in geslaagd. Bovendien oogt dit exemplaar wel redelijk goed en het is, tot dusver, ook mijn beste.

* Dave Berry- EP This Strange Effect (Decca)
Een Franse EP, helaas zonder de fotohoes, met 'This Strange Effect', 'Little Things' en van elk de b-kant ('Now' en 'I've Got A Tiger By The Tail'). Altijd leuk voor de verzameling. En vergis ik me nu of heb ik het hoesje nog ergens liggen?

* Cilla Black- You've Lost That Lovin' Feeling (Parlophone)
Misschien wel de lastigste om te vinden. Ik zweer al jaren bij Trea Dobbs' versie, maar dat blijkt een kopie van Cilla Black te zijn. Met dien verschil dat ik Trea liever mag horen dan Cilla. Wederom té leuk om te laten liggen, zeker voor die prijs!

* Julee Cruise- Falling (Warner Bros.)
Een plaat die ik ook al een aantal keren heb, maar volgens mij lijden ze allemaal ergens onder. De ene van een hinderlijke tik, eentje die kromgetrokken is en deze... komt waarschijnlijk uit een discotheek. Tegen het einde, bijna in de fade-out, blijft-ie ongelofelijk hangen.

* Desmond Dekker & The Aces- The Israelites (Green Light)
Maar dit is waarschijnlijk de mooiste vangst. Zowel single als fotohoesje zijn puntgaaf en... ik had hem nog niet! Nou ja, wel de Engelse heruitgave op Cactus (1975), maar niet dit Nederlandse origineel. Had ik al gezegd dat ik de negen singles en de 12" samen voor een tientje had?

* Duke Of Burlington- Flash (Pink Elephant)
Vooral de b-kant '30-60-90' is al jaren een Blauwe Bak-favoriet, maar mijn oude exemplaar is flink afgedraaid. Deze is net als Desmond Dekker in een erg fraaie staat mét fotohoes. We kunnen dus weer even vooruit!

* Matt Monro- I Love The Little Things (Parlophone)
Soms hoor je een nummer op de radio en op dat moment maakt het een enorme indruk. Dat was een paar maanden geleden het geval bij dit Matt Monro-nummer, alleen kan ik de magie niet meer terug vinden. Het was in 1964 de Engelse inzending voor het Eurovisie Songfestival.

* 1910 Fruitgum Company- 1 2 3 Red Light (Buddah)
Ik blijf een zwak houden voor 1910 Fruitgum Company en bubblegum-plaatjes op Buddah, maar ik geloof dat ik inmiddels de leuksten heb binnen gehaald. Deze verdwijnt heerlijk in het archief!

* Sail Joia- I Believe In You (Biram)
Dit krijg je als je Teach In in een mix gooit met Massada. Ik had wel iets leukers verwacht! Achteraf gezien vind ik de b-kant nog het leukste, maar of ik hem ooit nog eens ga draaien is een tweede.

* T'Pau- China In Your Hand (Virgin)
Helaas... 'The Disco Mix' van 'It's A Sin' van Pet Shop Boys had ik al, evenals 'You Can Call Me Al' van Paul Simon. Die andere 12"-single van Humanoid zag er erg matig uit dus die werd ook op het laatste moment uitgeschift. Het was T'Pau die mee mocht. Het hoofdnummer is de albumversie, de single-edit staat op de b-kant met nog een extra liedje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten