maandag 14 november 2011

Schijf van 5: raam


Okay, dit wil je niet. Dit is je reinste gekkenwerk en tóch doe ik het. Ik heb gistermiddag een Vodafone-abonnement afgesloten voor de laptop, maar de verbinding is belabberd. Bovendien kan ik bij Blogger niet 'even achterom' en moet daarvoor Google Chrome downloaden en installeren, maar met zo'n k-verbinding wil dat niet. En dus ben ik weer terug met de Nokia met defect display-licht. Ik trap af met de Schijf over raam.

Op vijf staat een reserveraam. Altijd handig om zo'n glazen venster achter de hand te hebben. Nu is de Rembrandtstraat iets té druk om een potje voetbal te doen, toch verwacht ik geen topscoorders in de buurt. Toch maar afkloppen? Zo'n doucheruitje is te klein voor het kozijn van het voorraam... Op vijf staat 'She Came In Through The Bathroom Window' van Joe Cocker (1970).

Hoe een blanke Canadees aansluiting vindt bij Tamla Motown kan ik nog wel voorstellen. R. Dean Taylor heeft een enigzins negroïde geluid. Maar hoe hij zoveel invloed kreeg, blijft mij een raadsel. Een productie als 'Love Child' van The Supremes luidde een nieuwe episode in. Op vier vinden we 'Window Shopping' van R. Dean Taylor. Uit 1974, hoewel die stampt als ware het 1966.

Door de telefoon- en internetproblemen schrijf ik dit op zaterdag de 19e. Afgelopen zondag fietste ik over het Hijkerveld. Dat was ik ook vóór de val op 20092009 gepasseerd, toen ik uit Grollo kwam. Voordat ik beticht word van valse sentimenten, bij de voorbereiding van deze serie had ik hem al genoteerd en toen leefde Harry Muskee nog! Op drie staat 'Window Of My Eyes' van Cuby & The Blizzards (1968).

Hoe kun je klassiekers over het hoofd zien? The Hollies hadden bijna de lijst aangevoerd totdat dat prachtige raam me te binnen schoot. Op twee staat 'Look Through Any Window' uit 1965.

Mijn fascinatie voor 'Sitting By The Window' van Moby Grape, alsmede het debuut uit 1967, heb ik in mei van dit jaar al uit de doeken gedaan. Qua illustratie wilde ik eens iets anders. Nadeel van het defecte licht is dat ik eigenlijk niet kan zien wat ik download. Ik hoop dat-ie leuk is...

Zondag 20 november de laatste uit de serie Schijven over het leesplankje. Het woord is school. Omdat ik het blog nu ga bijwerken, kan die wat later verschijnen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten