woensdag 16 november 2011

20 Years Ago Today: 552-557


Sinterklaas arriveerde deze zaterdag 16 november in Nederland. Het zal het jaar ervoor zijn geweest dat Heerenveen de primeur had. De Goedheiligman en zijn gevolg paradeerde reeds over de Dracht, terwijl hij een week later pas op televisie zijn intocht begon. Zou er toen al iets met de stoomboot zijn geweest? Ik hoorde eergisteren over zijn plannen voor de regio Steenwijk. Op vrijdag in Giethoorn en pas een etmaal later in Nijeveen! Dat is hemelsbreed vijf kilometer! In de revisie met dat ding...

Sinds rondom het Abe Lenstra Stadion een verzameling sport-gerelateerde organisaties intrek heeft genomen in de zogenaamde Sportstad Heerenveen, wordt in de media dikwijls van de stad Heerenveen gesproken. Heerenveen bestaat echter uit een aantal samengevoegde dorpen. De plaatselijke adel kon geen stadsrechten ophoesten. Vanmiddag bestijg ik de fiets voor boodschapjes bij de boedelhal op de Gedempte Molenwijk. Carole King had ik een paar dagen ervoor bij Sunrise gekocht, maar loont niet de moeite voor een extra bericht.

552 Hard Rock Café-Carole King
Ondanks dat King in Amerika hoge ogen gooide met haar albums, laat de moeder-der-songwriters in Nederland een bleke indruk achter. Dit was haar derde en laatste single die in de Tipparade strandde.
553 Orange Blossom Special-Spotnicks
Binnenkort komt 'Amapola' bij me wonen, dus hou ik het nu kort.
554 Those Were The Days-Mary Hopkin
Hoewel het een racebaan is, is dit de Nederlandse Parlophone. Mijn Apple is in nieuwstaat en blijft dat ook. Liever 'Goodbye' of 'Temma Harbour'!
555 White Rabbit-Jefferson Airplane
Precies zo'n heruitgave die volgende week mijn collectie komt overspoelen. Uiteraard met 'Somebody To Love' op de flip is dit een Amerikaanse jukebox-single, ditmaal een RCA Gold Standard van omstreeks 1983.
556 The Witch Queen Of New Orleans-Redbone
557 The Letter-Joe Cocker
Idem als Jefferson Airplane, deze A&M Forget-me-nots bevat de live-uitvoeringen van 'The Letter' en 'Cry Me A River' uit het album 'Mad Dogs And Englishmen'. Wederom met zo'n 'Gouwe Ouwe'-hoes van Expert.

Vrijdag gaat iemand de beest uithangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten