donderdag 24 november 2011

kringfietsen in Meppel

Vanmiddag, op het terras van De Kansel in Meppel, zat ik even met de handen in het lange weelderige haar. Ik had zojuist een paar singles gekocht bij de kringloopwinkel in Meppel, maar hoe zou ik die gaan verkondigen op Soul-xotica. Ik was al begonnen met een Dweilpauze voor te bereiden en die moest eigenlijk maar doorgaan. Opeens kwam het idee! Ik had immers vorige week zaterdag niet gepubliceerd, zodat ik een bericht achter loop. Ooooh...? Dus moest ik toch maar de billen bloot en mijn wangedrag in de kringloopwinkel openbaar maken. Dit is het eerste bericht van deze donderdag. Later vanavond de geplande Dweilpauze!

Negen weken. Zo lang was het geleden dat ik voor het laatst de beide kringloopwinkels in Meppel aan deed. Toen ik een erg gave broek had gekocht bij De Kring, die ik onderweg naar Steenwijk ben verloren en niet meer heb teruggevonden. Dit voorvalletje is dermate pijnlijk dat ik het al keer op keer heb uitgesteld. Vandaag lijkt de uitgelezen dag. Geen mist, geringe buienkans en zelfs wat zon... Wat kan een mens eind november nog meer wensen? De ambitie om ook nog langs de kringloop in Ruinerwold te gaan, bleek te hoog gegrepen. Op zoek naar wat nieuwe kleding (m/v) dwaalde ik uren vruchteloos door de winkelstraten van Meppel. Er verdwenen enkel drie spotgoedkope cd's (Anastacia bij de Wibra!) in de rugtas en werd voor de helft gevuld bij Action.

De 'naamloze' kringloopwinkel geeft 50 procent korting op alles. De singles zijn dus 50 cent per stuk. Tja, dan kan er veel? Lees en huiver...

* Jane Birkin- Black... White
Een reclame-single die Birkin opnam voor Black & White whiskey, Engels op de ene en Frans op de andere kant. Ietsje té nieuw voor mijn smaak door de Moog, maar Jane zucht in het eerste couplet onweerstaanbaar!
* Tina Charles- You Set My Heart On Fire
Het fotohoesje is erg gaaf en ook de single lijkt smetteloos. Helaas is die krom als een hoepel, waardoor Tina een beetje gaat zeuren.
* Judy Collins- Send In The Clowns
Ik heb hem al, maar voor 50 cent... Heeft singlehoesjes hem wel staan?
* Detroit Emeralds- Feel The Need In Me
Glad als satijn, een beetje té glad naar mijn mening, ook al smaakt de midtempo b-kant toch wél naar meer. Natuurlijk had ik deze single wel, maar dat exemplaar is aan vervanging toe.
* Gals & Pals- Cast Your Fate To The Wind
Ik Ken het beste de instrumentale versie van Sounds Orchestral. De b-kant lokte me wel aan: 'Soul Dance', maar dat slaat nergens op.
* Golden Earrings- Things Go Better With Coca Cola
Heb ik ook al met fotohoesje en nieuwstaat, ik denk dat deze tussen de kroegkneiters mag!
* Russ Hamilton- Tip Toe Thru' The Tulips
Ik heb altijd een zwak voor Engelse Oriole-persingen, ook al is die uit 1958. Die van Tiny Tim is écht leuker!
* Hotlegs- Neanderthal Man
Had ik ook al, maar wederom kan ik hem voor vijftig cent niet laten liggen.
* Jonathan King- Hooked On A Feeling
Had ik nog niet in de Nederlandse hoes, wel in de Belgische.
* Jaakko Lasanen- Letkiss
Zal ik nog terug fietsen om die 'Letkiss' van dat Griekse gezelschap te halen en fijn een verzameling 'Letkiss'-uitvoeringen aan te leggen? Ik kijk nu al uit naar de eerste 'Letkiss'-allnighter!
* Peter & Gordon- Nobody I Know
Werkelijk in nieuwstaat! Lijkt het enige excuus voor de fietstocht te zijn geweest?
* Softones- That Old Black Magic
Die ligt al jaren bij de kringloopwinkel, maar vier lief kijkende negers op het Avco-label voor een euro doen mij de portemonnee niet trekken. Maar kijk eens aan, vandaag is hij vijftig cent. Lijkt heel erg op hun labelgenoten The Stylistics. De a-kant is die Harold Arlen/Johnny Mercer-draak uit dertig voor Christus. De b-kant klinkt als een mogelijke blauwebakbewoner. Midtempo en qua disco net op het randje.
* Rod Stewart- Tonight's The Night
Voor in de kroeg.
* Tee Set- A Sunny Day In Greece
Ook die ellence heb ik al sinds 1990 in de bakken staan, echter zonder de fotohoes en dus mocht-ie mee!
De Kring had geen interessante singles maar nog wel een erg leuk houten singlekoffertje dat mooi kleurt bij mijn houten elpeekoffer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten