vrijdag 11 november 2011

driewerf alaaf!


Jullie dachten toch niet dat ik zo'n datum ongemerkt zou overslaan op Soul-xotica. Het is inmiddels ruim 17 uren de twaalfde, gisteren had ik even 'No Time'? Of beter gezegd geen zin. Ik had deze vrijdag iets anders in gedachten gehad, maar het is desondanks niet minder geslaagd. Als zusje deed ik nog wel eens iets geks en kocht dan iets wat ik in de lengte van dagen niet zou aantrekken. Vaak kringloopspul van een euro of daaromtrent, dus erg veel schade werd daaraan niet geleden.

Ik heb hier dikwijls reclame gemaakt voor Petticoat in Meppel, een boetiekje voor alto- en gothic-kledij en een groot aanbod 'fun shirts'. De eigenaresse woont op een voormalige boerderij en heeft op de hooizolder haar magazijn. Daar stond ook een rek met kapitale gothic-jurken. Kwaliteitsspul uit India, niet de Laughing Vampire-rotzooi. Na een storm is het dak gaan lekken, precies boven het rek met deze jurken. Een paar kon ze weggooien omdat het weer erin was gaan zitten. De rest is ongeschonden, maar ruikt muf. 'Even in de wasmachine' is er niet bij bij zulke delicate materialen en dus verkoopt ze deze 'as is' voor 25 euro per stuk.

De mijne had oorspronkelijk 120 euro moeten kosten. Blauw fluweel, zware kwaliteit, mooie natuurlijke verkleuring, alleen...? Kleine spiegeltjes. Geen pailletten die je er gemakkelijk kan af trekken. Niet een beetje lelijk! Nu had De Buze gisteravond 'The Nightmare Before Oktoberfest', een late Halloween met halve liters en horrorschlagers. Ik had het vorige week bedacht: Ik ga als heks! Lelijke jurk aan, nog een neus en een hoed kopen en klaar! Zo toog ik gistermiddag naar Zwolle. Ik wist een grote winkel in de Assendorperstraat. Ik heb tevergeefs een kwartier gezocht en toen gevraagd aan de toonbank.

,,Nee meneer, we verkopen geen griezelspullen". Arjan van Minstrel kan het me uitleggen. De uitbaters zijn streng christelijk en doen niet aan fantasy of horror, omdat het 'des duivels' is. Plots heb ik ook geen zin meer in Halloween en blijf in Zwolle plakken.

De singles en twee elpees heb ik dan al gekocht. Omdat ik even geen andere inspiratie heb, verklap ik deze de 12e!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten