maandag 7 november 2011

De Video Draait budget: November + Rose Of Death


Als alles een beetje mee zit, schakel ik voor het weekend nog over op de laptop. Ik heb pas in februari recht op een nieuwe Blackberry en de Nokia zit in een sterfproces. Niet vreemd voor een mobiel van drie jaar oud. De batterij is bijna 'op' en de software lijkt het te begeven, dus is het de hoogste tijd voor écht internet. Het kan wat extra leesvoer opleveren, wat ik wel jammer vind. Het vele werk met de Nokia verplichtte me kort en bondig te blijven. Met een computer is het té gemakkelijk om een zin toe te voegen...

Terwijl twee, reeds bekeken, dvd's uit de kringloopwinkel wachten op een bericht, doe ik vandaag toch twee recente aanwinsten. Euroland doet al lang niet meer louter spul voor een euro, het blijft wél extreem goedkoop en over kwaliteit wil je het niet hebben. Ze hebben ook dvd's van 1,50 tot 2,50 euro. 'Pulp Fiction' blijft altijd goed! Er staan ook titels tussen die je niet wilt kennen. Vandaag twee gokjes van twee euro per stuk.

Het is vandaag 7 november. Een vrijdag. Nee, ik ben niet in de war. 'November' (VS, 2005, 80 min.) speelt zich af op die dag. Niet één keer, het wordt driemaal vrijdag 7 november. Courteney Cox speelt een fotografe die haar man bedriegt met een student. Terwijl zij in de auto wacht, haalt hij chocola voor haar in een buurtwinkel. Bij een overval aldaar wordt haar man doodgeschoten. 'Ontkenning' heet het verhaal.

In het volgende verhaal dat 'wanhoop' heet, worden ze vergezeld door de student. Ze is getuige van de moord, maar wordt zelf gespaard. In het laatste deel, het lijkt wel 'Groundhog Day', wordt zij ook vermoord. Het heet een psychologische thriller te zijn, het plot blijft onduidelijk. Hij is net té 'bout' om daar over na te denken. Skippen maar!

Dan maar wat lompe horror? 'Rose Of Death' (VS, 2005, 99 min.) heeft een flinterdun verhaaltje en is van dik hout zaagt men planken. Jake kan het maar verkroppen dat Rose hem heeft gedumpt voor Kevin, de sukkel van de klas. Onbedoeld trapt Jake hem dood. Wat als Rose als getuige naar de politie stapt? Dan kunnen de studenten wel fluiten naar hun carriére. Ze vermoorden haar ook maar. Wel zo gemakkelijk...

Tien jaar later hebben de vrienden een reünie en zijn de geesten van Rose en Kevin opgestaan om korte metten te maken. De eerste drie executies zijn artistiek gezien hoogwaardig, 'creatief-met-lijk'. Jake is echter de ultieme 'bad guy' en je verwacht een bloederig vleesfeest, maar opeens is de film als een nachtkaars uitgegaan. Meg en Jake sterven in vergelijking met de eerste drie té gewoontjes!

Met horror is het net als met bootlegs: Hoe slechter de kwaliteit, hoe beter! 'Rose Of Death' is dan vijfsterren. Een kneuterig schouwspel, totaal niet spannend, alle clichees zijn present en uiterst voorspelbaar. En de muziek? Vier slagen op een Casio van een volle spaarkaart. Smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten