zaterdag 3 september 2011

zo klaar als een Cuby


Wakker worden en geen koffie of filters meer hebben is tot daar aan toe. Maar je zal je bed maar verlaten met ambitieuze fietsplannen. Mooi vroeg, zodat je na een paar bakken leut vroeg kan vertrekken. Dan heeft de koffiezetter besloten de geest te geven. Er zit niks anders op dan een bezoekje aan de Blokker, nadat je in een krakers-déjavu nog hebt lopen klooien met koffiefilter en kokend water. Bovendien gooiden de weersverwachtingen andermaal roet in het eten.

Rond de zeventigste verjaardag van Harry Muskee is in Grolloo een museum van Cuby & The Blizzards geopend. Het plan was om vandaag daar naartoe te fietsen, twee nachten camping, morgen museum en maandag weer terug. Het voorspelde noodweer voor morgen weerhield mij ervan.

Gistermiddag ben ik naar de kringloopwinkel in Ruinerwold geweest. Drie singles en twee dvd's. Eén daarvan, 'Dusk Till Dawn', kán ik wel eens dubbel hebben. In dat geval gaat die een dezer weken als prijs de kwispel in. Nadat ik vanochtend een 'limited edition' Princess koffiezetter met Delfts blauw-dessin had gekocht (de miniatuurklompjes gaan ook de kwispel in!), besloot ik tóch nog even binnen te wippen bij De Gouden Kikker (zie mei 2010: zwijgen is goud waard). Cuby had zich verscholen in het hoesje van 'Da Ya Think I'm Sexy' van Rod Stewart. Verder is het weinig écht interessant wat er nog ligt.

* Abba- S.O.S.
In fotohoes en absoluut nieuw!
* Bolland & Bolland- Ooh La La
* Rita Coolidge- We're All Alone
* Cuby & The Blizzards- Distant Smile
* Electric Johnny & The Skyrockets- Should I
* Fools- Psycho Chicken
Melige cover van Talking Heads met veel gekakel.
* Fortunes- Seasons In The Sun
* Cherrie Van Gelder-Smith- Silverboy
* Johnny Hallyday- Pour Moi La Vie Va Commencer
* John & Henry- EP One Two Three
Deze zeldzame EP werd in 1966 uitgegeven door Wessanen ter introductie van het 'langstrooipak'. Ik heb hem nu dubbel!
* Milly Scott- Spanish Harlem
De Nederlandse jazz-artieste met een tenenkrommende vertaling in het Aretha Franklin-arrangement. Té zeldzaam om te laten liggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten