vrijdag 2 september 2011

compensatie voor Waasmunster


Een jaar vakantie zonder Waasmunster? Het kan... Ik deed het in 2009. Ik was toen net gestopt met drinken en een bezoekje aan België voelde teveel als de kat op het spek binden. Hoewel die bewuste vakantie me op verrassende plekken bracht, bleef ik wat missen. Waasmunster is niet meteen de meest idyllische plaats van Vlaanderen, het is vooral vanwege de fijne ambiance van Gerstekot, mijn stamcamping.

Gerstekot ligt pal aan de snelweg Antwerpen-Gent, de weg loopt door een dal. Daardoor is het op zo'n eerste avond even wennen, want aan de stroom doorgaand verkeer komt geen einde. De ruis van personenauto's afgewisseld door de bassen van trucks die je zelfs op drie kilometer afstand nog hoort joelen. Voor zo'n shot Waasmunster heb ik echter geen paspoort nodig. Als ik op De Woldberg mijn ogen sluit, waan ik mezelf op Gerstekot.

Ben ik misschien wat al te positief als ik vandaag de beloofde 'indian summer' kan ruiken? Hoe dan ook, ik moet de 12e weer aan de arbeid, dus van kamperen komt niets meer. Wel heb ik sinds vandaag een andere fiets, een Gazelle toerfiets met 24 versnellingen.

Is het gemis aan België in deze zomer dan de reden dat ik dinsdag 'The Night Before' van Hooverphonic heb gekocht? Kan ermee te maken hebben. Bovenal smaakt het album al naar meer sinds die is uitgekomen. Het geheim schuilt in Noëmie Wolfs die een erg mooie stem heeft voor popmuziek. Want dát maakt Hooverphonic. Weg zijn de triphop-elementen. Eenvoudige liedjes met sterke melodieën en fraaie arrangementen. En Noëmie natuurlijk!

Het is al een beetje thuiskomen in hun muziek, blijkt de band ook nog uit Sint-Niklaas te komen. Dat ligt vier kilometer van de camping en ik ben er geen onbekende. Voordat ik over enige tijd weer in mijn Mossley-tripje beland, hoop ik eerst nog vaak 'thuis in Waasmunster' te komen dankzij Hooverphonic!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten