zondag 11 september 2011

Schijf van 5: roos


De toekomst is weer wat rooskleuriger ten opzichte van vorige week, toen ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik was gisteravond met Willemijn op stap en zij merkte de verandering op. Weldoorvoed? Daar moet ik even om lachen. Het was de afgelopen week iets teveel kebab en shoarma. En die rust? Dat is iets wat ik pas voel als mensen het zeggen. Voor mij begint het voorjaar, volgende week dinsdag om 12 uur luid ik een nieuw jaar in. Terwijl dames de rokjes archiveren, komen ze bij mij weer uit de kast...

Morgen ga ik na een onderbreking van ruim twee maanden weer aan het werk. Financieel hoef ik geen zorgen meer te maken. Hopelijk gaat het leven in oktober weer over rozen.

Op vijf parkeer ik Brainbox. Ik zag gisteren dat de band volgende week in Sneek optreedt. Hoewel het niet lang meer kan duren nu het gehoor van Kaz Lux achteruit gaat, vind ik de entreeprijzen wat aan de hoge kant. Doe dan maar 'Dark Rose' uit 1969 van het knisperend vinyl!

Nummer 4 was even punt van discussie. Volgens Peter zou 'La Vie En Rose' de kleur bedoelen, maar ik heb het altijd geassocieerd met de bloem. Daarom mag Grace Jones met haar versie op 4. Als ik het mis heb, hoor ik het graag!

Dan The Shoes die hier vorige maand nog uitgebreid te gast waren. Op drie noteer ik hun 'No Money For Roses' (1968), hoewel ik toch meer van hun uptempo werk hou!

Toeval... Bestaat niet! De eerste roos die ik bedacht was Marv Johnson en vrijdag kocht ik de vinylsingle uit 1968. Voor die tijd had ik hem op een Motown-verzamelaar. Ik leerde dit fijne nummer middels het BBC Radio 2-programma 'The Sound Of The Sixties' kennen. Op twee staat dus 'I'll Pick A Rose For My Rose'.

Als we dan toch een roos mogen uitdelen, dan 'For Emily Wherever I May Find Her' om met Nick & Simon & Garfunkel te spreken. Over levende lijken gesproken, The Zombies maakten er in 1968 een liedje over. Het stond op de langspeler 'Odessey And Oracle' waarvan de artistieke waarde pas jaren later werd ontdekt. Het gevoelige 'A Rose For Emily' is de winnaar van deze rozententoonstelling.

Soul-xotica vleesch noch visch? Volgende week gaan we vissen naar titels over de vis, het vissen als activiteit én de visser. Suggesties zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten