zaterdag 24 september 2011

het Keulse gedonder: even slikken


Ik had eigenlijk op dit moment schouderklopjes mogen uitdelen in Ehrenfeld. Of met de metro terug naar de herberg. Maar ik moest dit niet in Steenwijk schrijven en toch doe ik dat. Het is voorbij! De dag begon zo goed. Om tien uur liep ik vanaf de herberg de stad in. Nadat ik bij een Konditorei twee potten koffie en een stuk verrukkelijke taart had verorberd, dwaalde ik letterlijk door de stad. De onderbreking van afgelopen nacht had me niet goed gedaan. Ik meed de winkelpromenades en besloot de Rijn eens over te steken.

Dat zag er mooi uit. Groene uiterwaarden. Ik ging lopen. Eerst zou ik de Severinsbrücke, de eerstvolgende brug, over. Toen de tweede, maar het werd de derde bij het dorp Rodenkirche, zes kilometer vanaf de Dom. Mouwen en broekspijpen opgerold, fles sinas en broodjes bij me. Eenmaal terug aan de kant van de stad speelde ik een spelletje met een plattegrond en was tegen vier uur op de Neumarkt.

Ik zou even pinnen voor de avond, dan kort slaapje, douche en verkleden. Bord pasta verschanzen en dan naar Ehrenfeld voor het soulfeestje. De spaarbank met de S. Transactie werd akkoord bevonden en toen... Toen moest hij de pinpas uitspugen, maar verder dan een paar milimeter stak die niet uit. Ik had mijn nagels geknipt en had dus geen grip. Na dertig seconden de mededeling dat de pas om veiligheidsredenen werd ingeslikt...

Daar sta je! Nog twintig euro op zak. De wetenschap dat Arnhem per ICE achtendertig euro kost. Hulde aan Meininger! Zonder aarzeling kon ik de twee nachten cancellen en kreeg mijn 35 euro terug. Om zes uur stond ik met bagage weer op Hauptbahnhof.

Elk nadeel hep ze voordeel. De ICE is uit de vaart. Het alternatief kost een uur extra en vier overstappen, maar... Voor 29 euro sta ik in Steenwijk. Over vier weken, met het volgende soulfeest, gaan we weer voor een weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten