woensdag 21 september 2011

20 Years Ago Today: 518-525


Eerst even voor Denemarken uitleggen wat een 'retweet' is. Niet dat Denemarken zo achtergesteld is, althans niet zó erg, maar er zijn residenten die totaal niets van sociale media willen weten. Maar waarom zou ik het uitleggen? Dit bericht wordt immers niet, als verwacht, een 'retweet'. Okay, ik ga niet veel woorden vuil maken aan 1991, bovendien is er vandaag in 2011 groot nieuws bij gekomen. Barst maar los! Of toch héél even achterom kijken?

Ik geloof dat het in de allereerste week van Soul-xotica was dat ik onder de noemer 'Dat is me er eendje' schreef over Jackie Lee. Ik wist toen nog niet dat Lee werkelijk Earl Nelson heette en met Bob Relf een duo vormde. 'Harlem Shuffle' werd pas in 1969 een grote hit. Toen toerde Bob al lange tijd met een vervangende Earl. Ik vertelde toen hoe ik de 'blauwebakkneiter' 'The Shotgun And The Duck' in het altijd muf ruikende winkeltje van Cees Buster in Sneek had gekocht. Dat was op Prinsjesdag 1991, 17 september om precies te zijn. Graag verwijs ik jullie daar naar toe, kan ik intussen het nieuws vertellen.

Enkele dagen nadat ik 'Action Speaks Louder Than Words' had gekocht, zocht ik Vampisoul op Facebook op. Op hun prikbord staat een aankondiging van Cologne's Brand New Rare Soul Nighter. Dat Cologne gewoon Keulen is, had ik zo snel niet bedacht. Maar een dergelijk feestje in deze contreien is tamelijk uniek en dus begin ik info te verzamelen. Vanochtend heb ik het hotel besproken. Ik vertrek vrijdag, het feest is zaterdag. En daarna? Gent? München? Of een paar nachten bij boeken? Ik hou tot volgende week dinsdag of woensdag vakantie.

Voordeel van hotels en herbergen is dat ze vaak wel een Wifi hebben. Ik beloof geen ellenlange verhalen, maar een kattebel moet wel lukken. Ook blijft de Schijf van 5 gewoon staan!

Nummers 518 tot en met 524 is New Old Stock, Engelse en Amerikaanse import. Alleen Johnny Cash is Nederlands met fotohoes, maar ook helemaal nieuw. 525 kocht ik een dag later voor een gulden bij Sunrise.

518 Love Spell-Daniel Boone
519 Morning Side Of The Mountain-Donny & Marie Osmond
520 Ain't Gonna Eat Out My Heart Anymore-Angel
521 The Shotgun And The Duck-Jackie Lee
522 Kate-Johnny Cash
523 No Honestly-Lynsey De Paul
524 Bad Luck-Harold Melvin & The Blue Notes
525 Rover's Return-Korgis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten