maandag 5 september 2011

20 Years Ago Today: 507-510


Sneek zat in 1991 niet bepaald slap in de braderieën. Die op vrijdag 6 september had waarschijnlijk iets met de landenweek van doen. Een paar jaar ervoor had de Franse Week nog voor een relletje gezorgd. Niemand minder dan Brigitte Bardot zou komen. Wat ze zou gaan doen, wist niemand. U raadt het al: Ze kwam dus niet. Haar agent had nog nimmer van Sneek gehoord...

Nog vóór 'Living In America' pakten honderden fans samen in de voormalige Philips-fabriek in Sneek. James Brown zou een exclusieve show weggeven. Toen de chauffeur verdwaalde en Mr. Sexmachine zich realiseerde dat hij op een industrieterrein moest optreden, gaf hij de bestuurder het bevel rechtsomgekeerd te maken.

Als we dan tóch bezig zijn... In 1998 zou Chuck Berry optreden op het Dicky Woodstock Popfestival bij Steenwijk. Hij kwam maar niet opdagen. Toen bleek zijn chauffeur de afslag bij Meppel te hebben gemist, zodat de bejaarde rocker aan 'sightseeing' deed in Coevorden. De avond zélf was eveneens een flop: Er kwamen 150 mensen speciaal voor Berry, die een ton in oud geld vroeg. Het heeft ze jaren gekost om daar boven op te komen...

Zo heb ik geen ruimte meer voor een onsmakelijke herinnering aan 6 september 1991. 510 kocht ik op 10 september, maar loont voor mij niet de moeite om apart te behandelen.

507 Let Me-Paul Revere & The Raiders
In Amerika grossierden ze in hits, in Nederland was alleen 'Let Me' in 1969 een hit. Hoewel ik later de originele hitversie kocht en deze heruitgave van omstreeks 1980 óók 'I Don't Know' als flip heeft, is dit de langere elpee-versie met een uitgebreid instrumentaal slot.
508 Music-John Miles
Vorig jaar op 4 oktober was dit een haatdraaier en in 1991 had ik al zo'n hekel aan dit nummer, dat die lelijke 'hanger' me niet eens boeide...
509 I Was Kaiser Bill's Batman-Whistling Jack Smith
In 1967 introduceren Velvet Underground en Jimi Hendrix nieuwe geluiden, nemen The Beatles 'Sergeant Pepper' op, is psychedelica het toverwoord en... neemt iemand bij Decca een kunstfluiter in dienst. Hoewel Smith in 1969 alweer vergeten is, geldt dat niet voor zijn monsterhit. Eén van de allerleukste noveltyplaten aller tijden!
510 Ik Kan Echt Geen Dag Meer Wachten-Tom & Dick
Over noveltyplaten gesproken, 'Bloody Mary' was in 1969 ook een vreemde eend tussen Fleetwood Mac en Creedence. Zij hadden een jaar later nog één hitje met deze stamper over een dienstplichtige die moet wachtlopen. Voor een piek in fotohoes bij Sunrise.

De oplossing van de kwispel was Chris Isaak. Hij speelt in 'Silence Of The Lambs' de rol van leider van het SWAT-team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten