vrijdag 23 september 2011

het Keulse gedonder: arrivé


De illustratie houden jullie van me te goed. Ik maak op het moment even gebruik van een computer in het hotel. De reis was eenvoudiger dan ik had gedacht. Om kwart over negen stapte ik op de trein in Steenwijk en zo'n vier uurtjes later stond ik oog in oog met de Dom. Het belooft hier dit weekend 24 graden te worden. Als ik dat van tevoren had geweten? Ik heb woensdag een nieuwe winterjas gekocht en meteen gisteren aangetrokken omdat ik het frisjes vond. Natuurlijk moest die ook mee naar Duitsland. Lieve help! Ik ben dood verlegen met die grote slaapzak bij me...

Mijn Duits begint stukje bij beetje te komen, hoewel ik niet zal overdrijven, want het is nog steeds huilen mit der pette auf. (Overigens keurt de Duitse spellingscontrole die hele zin af...). Dat had ooit een negen op mondeling Duits? Een ramp en dat is het! Ik heb Keulen als een jas aangetrokken. Ik voel me niet direct thuis in hectische steden, maar toch heeft het iets. Zou het toch met die kathedraal te maken hebben? Ik blijf hier in ieder geval tot maandag en ga dan waarschijnlijk nog even naar Gent.

Ik ga vannacht vroeg slapen. Ik ben doodop. Vanmiddag zonder bagage even een rondje door de Vlaamse wijk gemaakt. Kwam ook nog een hip platenzaakje tegen. Daar heb ik 'What Have You Done For Me Lately' van Sharon Jones & The Dap Kings ontvoerd. Over die plaat schrijf ik volgende week nog eens.

Nu nog even koffie tanken en het nicotinegehalte op peil brengen en dan snurken! Auf wiederschnitzel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten