woensdag 14 september 2011

20 Years Ago Today: 511-517


Een nieuwe naald is als een nieuwe auto. Nee, lieve mensen, ik ben geen druggy geworden en evenmin ben ik gaan handwerken! Natuurlijk gaat dit over een naald van een platenspeler. Heit had in januari 1988 zijn laatste sigaar uitgedrukt, toch droomde hij recent nog wel eens dat hij rookte. Geloof het of niet, maar ik ben achter gesloten oogleden regelmatig flink aan de tetter! Met name de droom over het ophalen van een nieuwe auto was voor heit een terugkerende droom. Plaatsnemen achter het stuur met een luxe sigaar van de dealer en kringetjes blazen tegen het maagdelijk witte plafond. In de wetenschap dat ook dit voertuig binnenkort naar een asbak ruikt...

'Kort voor de kop', dat klinkt als een Fricisme, maar een bekend trekje bij de Louwsma's en met name bij 'ús heit'. Louwsma junior had het in juli 1991 toegepast op de laatste dag vakantiewerk. Dat ik daarmee twee dagen loon miste, boeide me allerminst. Mem had in september alsnog contact gelegd met de boer en die had het salaris overgemaakt. Ik koop een nieuwe naald voor de Philips RB 5400. Aangezien ik de single net een paar weken geleden heb gekocht, moet hier de traditie zijn ontstaan om 'What A Wonderful World' van Louis Armstrong als eerste te draaien. Het figuurlijke sigaartje, ik draai dan vier maanden per naald, in januari is die brandhout...

Door de financiële injectie vanuit de polder kan ik me maar liefst twee van vijf gulden permitteren. The Doors was een rijksdaalder. Laten we kappen met die stomme euro, ik wil de riks terug!

511 You Were On My Mind-Crispian St.Peters
Crispian kreeg geen fotohoesje voor deze single, maar moest het met een 'Beat For Beaters'-hoesje doen. Voor een volledig verhaal over de markante Brit, zie 'de barmhartige Crispian' (juli 2010).
512 Mysterious Tango-Jo Chapman
Zowel Chapman als zijn tango zijn onbekend gebleven. Heb je wel vaker met mysteries...
513 The Legend Of Xanadu-Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich
Na 511 de tweede voor vijf piek bij Sunrise, Chapman was aldaar een gulden. In ongeschonden fotohoes, dus zonder de gele vlekken.
514 Light My Fire-Doors
Ik beschouw dat ding van Oliver Stone als een drama vol onwaarheden en een 'happy end': Jim in de badkuip. 'Light My Fire' woonde deze zomer even in de Top 40 en dit overgebleven exemplaar haalde ik uit de uitverkoopbak.

Vrijdag 13 september maakte ik een fietstochtje naar Franeker. Bij antiekzaak 'T Allegaartje gaan ze me nog vaker terug zien!
515 Adagio-Ekseption
516 Temptation-Everly Brothers
517 Runaway-Del Shannon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten