vrijdag 18 maart 2011

hoe-is't-bui: David Bowie


Het idee was even een kleine stand van zaken te geven. Ik had aan een foto van twee jaar geleden gedacht als illustratie, maar laat die nu ook eens een aardig verhaal herbergen. En dus doe ik dat morgen. 'China Girl' van David Bowie is een voorproefje. Hoe is het met Gerrit? Dat was het idee. 'Prima', is zijn standaard antwoord. En eigenlijk is daarvan geen woord gelogen!

Eind oktober schreef ik al eens dat mijn vader ernstig ziek is en dat mogelijk een kentering in de berichten kon opleveren. Welnu, we hebben ons al vaker zorgen gemaakt, maar nu lijkt de eindfase toch aangebroken. Het voelt alsof het nog maanden is tot Pasen. Wat zijn overlijden met mij en Soul-xotica gaat doen, kan ik nu niet inschatten. Jullie zijn de eersten die het weten...

En verder? Na drie maanden intensieve gesprekken met een psychologe heb ik eindelijk het etiketje dat ik zocht. Ik heb een schizotypische persoonlijkstoornis met talent voor PDD-NOS. Negentig procent niks aan doen! Dat heeft in 35 jaar al zijn plaatsje gevonden.

Ik heb in drie maanden geen spijkerbroek aan gehad! In de vrije tijd kies ik vrijwel altijd voor iets vrouwelijks en in mijn werk zweer ik bij trainingsbroeken. De acceptatie in Steenwijk is me honderd procent mee gevallen!

Niet dat ik me iets van kritiek aantrek, niet meer... Bovenal voel ik een rust. Dingen waar ik me heel druk over kon maken, boeien me nauwelijks meer. Ik kan en mag dingen op zijn beloop laten gaan, het komt toch zoals het komt. Hopelijk straalt die vreugde ook af van Soul-xotica! Het schrijven geeft mij in elk geval heel veel voldoening!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten