donderdag 31 maart 2011

De Eindstreep: maart 2010


Een papiertje op het prikbord: 'Noordwestgroep heeft een jaarcontract gesloten met Buma-Stemra over de radio's op de afdelingen. NWG heeft gekozen voor het zenderpakket Classic XL. Vanaf vrijdag zal er dus alleen jazz, blues, gospel en klassiek uit de radio's komen. Het is dus niet mogelijk om op andere stations af te stemmen'. Het personeel, voor negentig procent RadioNL-fans, stond zich vanmiddag te verdringen om een protest te ondertekenen. Niemand die blijkbaar realiseerde welke datum we morgen zijn...

Op deze laatste maart de wedergeboorte van de Eindstreep. Nu is een top 3 samenstellen een tijdrovende klus en kan die binnen een paar uur er heel anders uitzien, de gedachte dat een plaat binnen een paar weken helemaal uit de gratie kon vallen, was lichtelijk naïef. Toen in oktober leek alsof Soul-xotica nog een leven voor zich had, besloot ik per vandaag een top tien samen te stellen uit de platen die ik een jaar ervoor heb behandeld.

Alle begin is moeilijk. Soul-xotica moest een spiegel zijn van mijn dj-activiteiten. Hoe komt een mens bij Clover Leaf of Oscar Benton & Monica? Ik had Nieuwjaarsdag in Het Pandje gedraaid en verhuisde die singles bak voor bak via platenspeler van hal naar slaapkamer. Maar verder moest het toch heel erg northern soul, mod en freakbeat zijn. Ik raak echter snel verveeld van één stijl en april is een stuk gevarieerder.

Half maart zat ik toch wel even met de handen in het haar. Bruikbare jpg's van fotohoesjes blijken dungezaaid op Google. Op een donderdagavond had ik me suf gezocht naar 'Medicated Goo' van Traffic. Óf te klein óf een buitenlandse hoes. Ik was bijna tevreden met een exotische hoes, toen ik de middag erop besloot te Googlen met 'singles' en 'hoesjes'. En zo vond ik Singlehoesjes.nl. En ja! Traffic stond er ook gewoon. Wat me bovenal beviel: De hoesjes zijn lekker doorleefd en, mag ook wel eens worden gezegd, de scans zijn helemaal kleurecht!

Peter werd kort daarop mijn eerste volger. Na nog een paar weken te hebben aangemodderd, kreeg ik op 12 april tenslotte de inspiratie om dagelijks te schrijven.

Maar eerst mijn top tien van achttien platen die ik vorig jaar heb behandeld.

1. Nothing But A Heartache-The Flirtations (hulde aan de hoesjesman!, 26-3-10)
2. Belladonna Moonshine-The Audience (hooggeëerd publiek, 9-3-10)
3. I Feel Love Comin' On-Felice Taylor (toen Barry nog een groentje was, 24-3-10)
4. The Shotgun And The Duck-Jackie Lee (dat is me er eendje!, 5-3-10)
5. Medicated Goo-Traffic (tijd voor een verwenmoment, 26-3-10)
6. I Started A Joke-The Bee Gees (kikker in je bil!, 31-3-10)
7. Dialogue-Canyon ('mod'erne zuurkool uit Wolvega, 20-3-10)
8. What Kind Of Man-Clover Leaf (geestverruimende vis noch vlees, 10-3-10)
9. Seven Horses In The Sky-The Pebbles (de ultieme sixties-collage, 16-3-10)
10. Who Do You Love-Juicy Lucy (sappig Loesje, 2-3-10)
* Afvallige van de maand: Everybody's Telling Me-Monica & Oscar Benton (koningspaar met flutnummer, 9-3-10)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten