woensdag 16 maart 2011

20 Years Ago Today: 297-298


Als ik nu ook meteen The Butterflies noem, dan... ben ik een week vrij! Van 20 Years, want van vakantie en fietsen zijn we weken en maanden verwijderd. Het komt me wel goed uit. Ik moest Sideburner maar weer eens aan zijn kuifje naar de computer te trekken voor een 'Blast from the past' en moet ik ook nog even lof uiten aan het adres van Sharon Van Etten. En de rest van de week komt ook wel vol...

Voordat ik een geheime liefde ga onthullen, doe ik eerst 'Baby Doll' van The Butterflies uit 59 voor Christus. We kennen dit duo natuurlijk vooral van 'Willem Wordt Wakker', waarin Susie van The Everly Brothers een ingrijpende metamorfose onderging. 'Baby Doll' van een piek is gewoon errug leuk en meer niet.

Hoezo een geheime liefde? Ik heb immers de gebroeders Gibb dit jaar al veel ruimte gegeven. Maar twintig jaar geleden was het minder hip om van The Bee Gees te houden. Ik was verzamelaar van The Bee Gees en had er op 16 maart al veertien singles, eentje van Barry en Maurice en vijf van Robin. 'Secret Love', dat zou uitgroeien tot een nummer veertien-hit, zou wel de laatste nieuwe Bee Gees-single zijn die ik kocht. Hoewel ik in 1995 nog wel het album 'Size Isn't Everything' van twee jaar ervoor in de opruiming op cd heb gekocht.

Hoewel 'Alone' uit 1997 een fijne single was, kocht ik hem niet. De Bee Gees zorgde voor een gevoel van schaamte. Het was iets waarvoor je niet gemakkelijk uitkwam. Maar dan, één zo'n single uit de jaren zestig en je weet het weer: die spontaniteit, die perfecte songs en de fraaie arrangementen. Daarom dus!

En nu schaam ik me niet langer meer. Gelukkig doet Singlehoesjes dat evenmin en dus zal ik nog vaak 'boodschappen' bij hem doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten