maandag 14 maart 2011

20 Years Ago Today: 294-296


Het aanbod van singles voor een gulden bij Sunrise begon te slinken. Ofwel, de interessante singles. Wat overbleef waren honderden Duitse flopsingles van 1978 en jonger. Soms, heel soms, was het feest en kreeg ik drie single voor een rijksdaalder. Zo ook vandaag, maar dan twintig jaar geleden. Als ik had geweten hoe interessant die guldenbak over een dikke maand zou worden, had ik het wellicht alleen bij Robin Gibb gelaten?

'How Old Are You?'. Dat hoef ik mijn zwager niet te vragen, ook al kan hij dit vanaf vandaag met '48' beantwoorden. Ik heb er nog aan gedacht hem een volgerschap cadeau te doen, maar zoiets wens je je ergste vijand niet toe?

Robin had in 1983 geen manieren, immers: Je vraagt een dame toch nooit naar de leeftijd. Wat hij in 1969 al had bewezen, deed hij veertien jaar later opnieuw. Van zijn broers kon hij als solist als The Bee Gees klinken. Bovenstaand album was zijn comeback en 'Juliet' was bijna een top tien-hit. In Duitsland ging de stroom singles onverdroten door. Ik kon niet het singlehoesje op Google vinden, maar het is een close-up van het album en toont Robin met de poster op de achtergrond. Túúrlijk werd het titelnummer geen hit bij ons.

Singlehoesjes.nl heeft er zelfs een aparte rubriek voor: Amerikaanse singles op Bell uit de late jaren vijftig. Plaatjes in 'oversized' hoezen met covers van actuele hits. Op 295 uit mijn collectie zingt Barry Frank 'Only You', het grote succes van The Platters. De b-kant is leuker, een lekker uptempo-ding: 'Black Denim Trousers And Motorcycle Boots'.

Tsja, Sammy Davis Jr. Als ik me niet vergis, heb ik die afgedraaide EP 'What Kind Of Fool Do You Think I Am?' op Reprise niet vaker dan één keer opgezet. Een prille liefde ontstond in 2005 toen ik 'Baretta's Theme' herontdekte en sinds twee jaar met de ultieme (northern) soul-pastiche 'I Like The Way You Dance' uit 1968.

Overmorgen wordt hier een nieuwe single besproken, eentje die twintig jaar geleden in de Top 40 stond. Er mag geraden worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten