vrijdag 26 augustus 2022

Vakantiegroet uit het verleden: 2018


Toegegeven: De foto zou overal gemaakt kunnen zijn en op verschillende momenten in het jaar. Het kost me niet veel fantasie om iets van Uffelte te herkennen en anders wel de uitgestrekte ruilverkavelingswegen in en rond Jutrijp. Toch dateert de bovenstaande foto van 26 augustus 2018. Een zondagavond die me nog erg goed voor de geest staat. Het is het tweede jaar dat ik met de Pioneer naar Sleen ben gekomen en al met al de vierde vakantie in deze plaats. De 26e is op een zondag. De dag ervoor heb ik het eerste deel van de strijd gehad. Omdat het een even jaar is, is slapen voor de vakantie een luxe. Ik heb voordat ik op pad ga nog een strijd om het ene of het andere te vinden waardoor ik ook bijna het hele plan afblaas. Uiteindelijk ga ik toch achterover liggen en fiets met een erg fraaie snelheid naar Sleen. Dan met de bus terug naar Uffelte en het is pas rond zes uur als ik terug reis naar Sleen. Ik ben compleet gaar als ik arriveer met de tent en dan moet deze nog worden opgezet. Het is deze eerste nacht opvallend koud. Ik weet mezelf wel warm te houden maar mijn herinnering zegt iets over tien graden of zoiets. De volgende dag is het echter het mooiste weer van de wereld en dus moet er gefietst worden. Dat zal ik overigens op de andere dagen eveneens doen.

Op deze zondag doe ik weer een oriëntatie. Ditmaal naar Coevorden en een aardig eindje op weg naar Hoogeveen en via de bossen terug naar Geesbrug. Op maandag ga ik Duitsland in en dan regent het van tijd tot tijd. Op dinsdag ga ik een flink eind om en ontdek het gebied tussen Ter Apel en de Duitse grens. In 2019 zal ik terugkeren naar deze omgeving en de plannen maken voor 2020. Alleen komt het nimmer terecht van vakantie vieren in Sellingen. Op woensdag hangt het tegen een onweersbui aan en dan ga ik niet té ver van de camping. Een stukje Duitsland en Coevorden en op het laatst nog richting Emmen. Of ik die laatste plaats heb gehaald, weet ik niet meer. Op donderdag ga ik op de Pioneer terug en heb afgesproken met de campingbaas dat ik de tent en rotzooi later mag ophalen. Dat doe ik op vrijdag met de bus en trein.

Het is de zondag van 2016 als ik slecht heb geslapen door de beangstigende onweersbuien van de voorgaande nacht. Ik wil een molenroute volgen maar na een paar kilometer kap ik het al af. Ik fiets terug naar de camping en besluit laat op de middag een klein dutje te doen. Na de maaltijd heb ik wel behoefte aan lekkere muziek en een sigaartje. Dat is het moment waarop ik de 'nieuwe route' ontdek. In de tijd ervoor heb ik dikwijls een ander klein rondje gelopen, maar deze is daarbij vergeleken een maatje xxxl en je bent grif een uur onderweg. Ik ga de bocht zeer regelmatig lopen in de vakanties. Het is een soort van ritueel. Maaltijdje koken en nuttigen, boel afwassen, koptelefoon op en lopen. Bij thuiskomst een paar bakjes koffie en koekjes en dan is het al snel duister. Op 26 augustus 2018 is dit ook het ritueel. Ik luister naar de 'Vakantiemixen' die ik op dat moment nog trouw maak. Met name 'If I Had My Way' van Walter Jackson zal me erg goed bevallen en is later in deze week de Week Spot.

Ik heb vorig jaar nog even het plan gehad om dit opnieuw te wandelen als een soort van 'trip down memory lane'. Het is als ik de elektrische fiets uit de stalling in Emmen heb gehaald en ik hoop een laadpaal te treffen bij de Albert Heijn in Sleen. Als ik dan dit blok rond loop en zo nu en dan even pauzeer? Dan moet er genoeg 'peut' in de accu zitten om gemakkelijk thuis te komen. Helaas, dat gaat niet door en dus moet ik schipperen om thuis te komen. Dat gaan we dit jaar in ieder geval anders aanpakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten