vrijdag 5 augustus 2022

Diagonaal zeven letters: Vrijdag 5 augustus


Niet te geloven dat dit alweer een jaar geleden is. Ik had er vanmiddag niet bij stil gestaan! Een jaar geleden ging ik op woensdag op de elektrische fiets naar mijn moeder en had deze een dag extra gehuurd. Op donderdag 5 augustus 2021 is het erg heet 's middags en dus is het ideaal om een bochtje om te maken met het elektrische rijplezier. Ook dan passeer ik Doldersum en het Doldersummerveld. Vandaag ligt het helemaal niet in de planning. Ik ben al wat later op de zaak als ik zie dat de post drie keer niks is. Normaal gesproken eindig ik in de Oostermeenthe of de Nieuwe Gagels. Vandaag is het enkel Steenwijk-West, Steenwijkerdiep, Torenlanden en Tuk. Omdat het zeer aangenaam fietsweer is, besluit ik in Tuk te eindigen en vanuit daar toeristisch naar huis te fietsen. Dan blijkt ook nog dat het adres op de Bergweg tegen de Woldberg aan ligt en dan kan het feest beginnen. Hoe lang ben ik hier niet geweest? Blijkbaar zó lang dat inmiddels een geheel nieuw fietspad is aangelegd. Zelfs de scherpe hoek is eruit gewerkt. Ik heb nog altijd geen vastomlijnde plannen als ik op De Bult kom. Een ijsje en dan richting Eesveen en naar huis?

Bij de camping op De Bult koop ik een softijs maar daar heb ik niet veel plezier van. Ik ben net aan het koekje toe (waar ik eigenlijk al naar uit kijk) als een wesp erg vervelend gaat doen. Halve softijs met koekje in de afvalbak en weer op de fiets. De Duivenslaagte af en dan gaat het kriebelen? Een beetje richting Steggerda? Nee, dan heb ik teveel tegenwind. Gewoon rechtdoor en op een bepaald moment rechts naar Eesveen. Hoewel? Ik kan ook even goed rechtdoor over Wilhelminaoord en via Vledder terug. In de buurt van Vledder zet ik koers naar Boschoord. Op een bankje rook in een sigaartje en moet bekennen dat het voelt als vakantie. Via Doldersum moest ik dan toch maar eens richting Diever. Ik doe het liefste boodschappen bij een Albert Heijn en dus is Dwingeloo dan de beste optie. In Diever ben ik met mijn hoofd aanwezig bij de tijd van vijfentwintig jaar geleden. Meer daarover in de volgende 'Het zilveren goud'. Dan eet ik een jachtschotel bij Het Keernpunt in Diever. Dit wíl ik even vieren, ook al is het ditmaal slechts een patatje oorlog met een blikje cola. Daarna fiets ik via Dieverbrug naar Dwingeloo. Bij de boodschapjes zit ook iets dat gekoeld bewaard moet blijven en dus moet ik straks de turbo aanzetten. Eerst drink ik een beker ijskoffie.

De salade thuis was heerlijk. Het stond nog niet bol en dus is het precies goed gegaan. Ik fiets niet heel erg economisch en nog steeds vrij toeristisch naar huis. Ik ben om zeven uur thuis en ben vier uren onderweg geweest. Het aantal kilometers? Dat zal vast ergens tussen de veertig en vijftig kilometer zijn? Niet verkeerd voor 'eventjes vanuit het werk'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten