woensdag 31 augustus 2022

Eindstreep: augustus 2022


De fiets is vanmiddag gehaald en september moet dan echt de vakantiemaand worden. Ik zit nog te dubben wat ik morgen ga doen. Wellicht een klein bochtje in de omgeving om alvast te wennen aan de fiets. Hetgeen waar ik het meest aan moet wennen is dat dit weer een echte herenfiets is. Ik ben de postfiets gewend en moet er weer aan denken om mijn rechterbeen over de fiets te zwaaien voordat ik op stap. Het grote gevaar zit hem echter bij het afstappen. Het zal vast nog wel eens mis gaan in de komende dagen maar vanmiddag heb ik de aandacht erbij kunnen houden. Het is een 'gewone' fiets. Een 'Topper' van Batavus met drie versnellingen en verder geen poespas. Ik heb voor vrijdag een hele ambitieuze tocht op het programma staan. Ik durf het nog niet eens uit te spreken. Zaterdag dan wellicht naar Emmen? Als ik tenminste niet helemaal stuk ben van de vrijdag natuurlijk! Voordat de 'Uffelter vergezichten' weer kunnen beginnen, zal ik eerst deze maand afsluiten met de 'Eindstreep'. Ik heb genoeg uit de Gele en Blauwe Bak gekocht om twee lijstjes te maken. Als ik moet kiezen tussen beide nummer 1-noteringen dan kies ik toch voor de Gele Bak-aanwinst. Hier is augustus in een notendop.

Op maandag 1 augustus breng ik een bezoek aan mijn moeder en koop op de heenweg een stapel platen bij VIP in Sneek. Ik weet nu eigenlijk niet helemaal zeker of ik Ramsey Lewis in de Blauwe Bak zou stoppen. Ik heb hem in ieder geval bij de Gele Bak gerekend. Eerst even de cijfers. De singles van Mark, twee van Discogs en nog eentje die ik zaterdag heb behaald en dan kom ik op 32 voor de Blauwe Bak. Daar reken ik Chapter Three niet bij want die plaat heb ik nu 'dubbel'. De opbrengst bij VIP zijn 25 'nieuwe' aanwinsten en drie welke ik al eerder heb gekocht. Dat zijn dus 32 voor de Blauwe Bak, 25 voor de Gele en vier dubbele. Verder zijn van deze maand nog vier singles onderweg waarvan ik een tweetal morgen verwacht. Die gaan mee voor september. Ik heb dus 65 keer de portemonnee getrokken voor een zwart schijfje. Dat is een mooi aantal! Op gebied van de Gele Bak is het feest omdat ik de nummer 1 eindelijk eens kan toevoegen op single. De nummer 2 is zo'n plaat welke je nooit zou verwachten om deze te vinden en al zeker niet op een maxi-single met twee andere krakers van Yes. Mijn top tien van de Gele Bak ziet er als volgt uit.

1. A Friend Of Mine - Fields

2. Yours Is No Disgrace - Yes

3. True Love Ways - Peter & Gordon

4. I Got To Know - Starbuck

5. I Only Want To Be With You - Dusty Springfield

6. Supersonic Rocket Ship - The Kinks

7. Once You Get Started - Rufus

8. Save Me - Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich

9. The Kid - Andre Brasseur

10. Showdown - Electric Light Orchestra

Bij de Blauwe Bak moet ik bekennen dat ik het vooral doe op gevoel en associatie. Ik heb de afgelopen weken namelijk 'The Vinyl Summer Spirit Of' gedaan en daardoor de platen alleen gehoord tijdens het schrijven van de 'Singles round-up'. De komende weken zal ik de plaatjes beter leren kennen en wellicht dat dit invloed gaat hebben op de plekken in de Top 100 van december. Vooralsnog moet dit mijn top tien van augustus worden.

1. I Must Confess - Legacy

2. They Said It Couldn't Be Done - Norman Feels

3. You Don't Love Me No More - Madeline Bell

4. Don't Say Goodnight And Mean Goodbye - The Shirelles

5. A Woman Will Do Wrong - Irma Thomas

6. Sunday Our Sunday - Kathryn Chase

7. Let's Get Together - Cassietta George

8. Stay A While With Me - Sharon Ridley

9. I Like What I Like - Hot Line

10. Baby You're So Right For Me - The Satin Bells

Er zitten nieuwe batterijen in de camera en dus morgen een kiekje van mezelf van de fietstocht van deze dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten